Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vijf tips om uw virtuele organisatie te beschermen

10 november 2011 - Het MKB heeft veel interesse in virtualisatie. Dit blijkt uit een enquête van Symantec. Tevens blijkt echter dat MKB-bedrijven met de implementatie van servervirtualisatie hun gegevens in gevaar brengen omdat de meeste bedrijven niet alle essentiële stappen zetten om hun virtuele omgeving te beveiligen en te beschermen.

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige dingen die kleine bedrijven kunnen doen om het beschermingsniveau binnen hun organisatie te verhogen en de tijdsinvestering, moeite en kosten die dit vereist te verminderen. Symantec geeft vijf tips:

1. Denk in ‘bescherming’ en niet alleen in ‘veiligheid’
Als business executives denken aan IT-beveiliging, beschouwen zij firewalls, antivirussoftware, verlies van gegevens en business continuïteit als één geheel. Het betekent allemaal hetzelfde voor hen: de organisatie beveiligen. In feite is bescherming van gegevens nu hun primaire zorg als het gaat om IT-beveiliging. Dus als u de status van IT-beveiliging binnen de organisatie wilt herzien, is het belangrijk de focus te richten op de aanpak van bedreigingen voor bedrijfsinformatie, op de productiviteit en op de reputatie - niet alleen op infrastructuur.

2. Zorg voor passende bescherming
Niet de alom aanwezige hackers en slimme whizzkids, maar criminelen die uit zijn op geld en het gemunt hebben op individuele bedrijven of zelfs individuen vormen een veel ernstiger - en groeiende - bedreiging. Geavanceerde, gerichte en aanhoudende dreigingen worden niet gemakkelijk tegengehouden door basale antivirussoftware. Zorg voor geavanceerde technologie als het tijd is om de endpoint-beveiliging te upgraden.

3. Match de bescherming met de technologieën die u gebruikt
In de afgelopen twee jaar werden virtualisatie en zero-day malware mainstream, explodeerde de hoeveelheid bedreigingen via social networksites, introduceerde Microsoft Windows 7 en zijn we twee generaties aan processors verder. Proberen om de huidige infrastructuur en informatie te beveiligen met tools van gisteren is riskant en bovenal frustrerend. Verouderde beveiligingssoftware is verkeerde zuinigheid – gebruik op maat gemaakte tools en de juiste technologieën.

4. Word een kleiner doelwit: elimineer en dedupliceer
Een kleinere hoeveelheid gegevens betekent minder gevaar voor werknemers om het te verliezen en minder kans dat criminelen het stelen. Toch komt duplicatie van bestanden, back-up volumes en zelfs hele databases nog steeds veel voor. Zorg ervoor dat u een wake-up call bestaande uit boetes en slechte publiciteit voor uw bedrijf vóór bent en kom meteen in actie. Er zijn tools die helpen bij het vinden en elimineren van verborgen gevoelige informatie. Deduplicatie tijdens archivering en back-up snijdt in de opslagkosten, omdat het blootstelling verkleint.

5. Perimeters zijn niet meer genoeg
De parade van laptops, smartphones en andere mobiele devices zou je ervan moeten overtuigen dat alleen perimeterbeveiliging niet volstaat. Apparaten en informatie zijn zeer draagbaar en vereisen agile, alomtegenwoordige bescherming. Data-Loss prevention-oplossingen beveiligen vaste en mobiele endpoints en de gegevens die zij bevatten, of ze nu wel of niet in gebruik zijn - of zelfs in de handen van een dief. Gevoelige gegevens zouden het pand nooit ongecodeerd mogen verlaten, of ze nu op laptops of in de back-up staan.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.