Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Halve finale Jong Ondernemen: lef en ondernemerschap

12 mei 2011 - Op 18 mei gaan negen MBO-studentenbedrijven en zeven HBO/WO-studentenbedrijven met elkaar de strijd aan voor een plek in de Landelijke Finale. Tijdens de halve finale spelen de teams een ondernemersgame. De belangrijke onderdelen van ondernemen moeten in een dag binnen een virtuele onderneming toegepast worden. Strategie, marketing, financiën en sales dus.

Ieder studentenbedrijf start een virtuele onderneming en verdient punten met verschillende opdrachten. Alle opgedane ervaring in ondernemerschap kan toegepast worden en zo laten de studentenbedrijven zien wat ze echt in huis hebben.
Acht teams (vier MBO-studentenbedrijven en vier HBO-studentenbedrijven) gaan door naar de Landelijke Finale op 16 juni. De winnaars gaan vervolgens door naar de Europese finale die onze Europese organisatie organiseert. 

Ondernemerschap ervaren
De bedrijven zijn onderdeel van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken of importeren een innovatief product, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Om bedrijfskapitaal te winnen, moeten ze zoveel mogelijk aandelen verkopen. Aan de aandeelhouders moeten ze dan ook verantwoording afleggen. Op die manier ervaren ze zelf wat ondernemerschap inhoudt. Dit jaar doen meer dan 900 MBO- en HBO/WO-studentenbedrijven (circa 10.000 studenten) mee aan het programma van Jong Ondernemen op mbo en hbo.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.