Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Personeel in warenhuizen vaakst bedreigd

10 oktober 2011 - Bijna de helft van de ondernemers heeft wel eens last gehad van bedreiging. Van alle personeel wordt winkelpersoneel in warenhuizen het vaakst bedreigd. Het minst bedreigd worden medewerkers in de woonbranche.

Dit blijkt uit analyse van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), zo meldt DeOndernemer.nl. Niet verwonderlijk is het dat uit de cijfers blijkt dat ook de angstgevoelens voor bedreigingen bij het personeel van warenhuizen het grootst zijn, op de voet gevolgd door supermarktpersoneel. In de sportbranche leven de angstgevoelens het minst. 

Provinciale verschillen
Ook regionaal zijn er grote verschillen. In Limburg en Drenthe komen bedreigingen het meest voor (één op de drie ondernemers). In Friesland worden de minste bedreigingen gemeld (één op de vijf ondernemers). 

Week van de Veiligheid

Deze week (van 10 tot en met 16 oktober) is het de Week van de Veiligheid . De detailhandel doet hier actief aan mee want agressie, winkeldiefstal en overvallen komen nog veel te veel voor. Zeker nu de 'donkere dagen' voor de deur staan, wordt de kans op overvallen weer groter. Vandaar dat het HBD tijdens deze Week van de Veiligheid extra nadruk legt op het voorkomen van overvallen.


Bron: De Ondernemer Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.