Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Extreme stijging juweliersovervallen zet door

12 mei 2011 - In 2010 werd een recordaantal juweliers overvallen (76 tegen een algemeen jaargemiddelde van 43) en deze trend houdt in 2011 onverminderd aan. In de eerste vier maanden van dit jaar vonden al 42 juweliersovervallen plaats.

De overvallen vinden verspreid over heel Nederland plaats, er is geen specifiek overvalsdichte regio. Het tijdstip van overvallen blijft ook gelijk: voornamelijk bij opening en sluiting van de zaak. Kleinere en middelgrote juweliers zijn steeds vaker ook het doelwit. 

Maatregelen

Dit concludeert Nassau verzekeringen uit eigen cijfers. Om deze zorgwekkende trend tegen te gaan, zijn alle betrokken partijen bezig maatregelen te nemen of voor te schrijven, zoals werken met gesloten deur of sluis, of betere vitrinebeveiliging door middel van het aanbrengen van folie dat het inslaan van een ruit tijdens een ‘hit and run’ overval bemoeilijkt. Naast deze maatregelen zal de extra aandacht van de politie voor het verlagen van het landelijk aantal overvallen ook effect kunnen hebben op de juweliersbranche. Meer surveilleren in winkelstraten en het sneller en meer oppakken van daders maken hier deel van uit. Slachtofferhulp, opvang en nazorg voor alle betrokkenen wordt steeds belangrijker na een ingrijpende gebeurtenis als een overval.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.