Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijfseigenaar heeft weinig behoefte aan actuele informatie

16 september 2011 - 37 procent van de bedrijfseigenaren zegt zelfs geen enkele behoefte te hebben aan actuele informatie over de prestaties van de organisatie. Nog minder behoefte is er aan actuele informatie over de prestaties van de individuele werknemer.

Ruim 45 procent van de bedrijfseigenaren vindt het niet nodig om op de hoogte te worden gehouden over zijn medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van SSI in opdracht van Kadenza naar het gebruik van de smartphone en tablet in zowel persoonlijke als zakelijke context.

Real-time inzicht
Daar staat tegenover dat van de eigenaren die wel graag actuele informatie willen over de prestaties van de organisatie, zeventien procent graag op dagelijkse basis op de hoogte wil worden gehouden en elf procent graag real-time inzicht wil. De informatiebehoefte van bedrijfseigenaren staat in sterk contrast met die van directies en hoger management: hier geeft slechts vier procent aan geen behoefte te hebben aan actuele informatie over de prestaties van de organisatie. 

Eigenaar versus management
Erik Leene, directeur van Kadenza: "Het is op zijn minst opvallend te noemen dat ruim een derde van de bedrijfseigenaren geen behoefte heeft aan de meest actuele informatie. Daarbij is het verrassend dat de informatiebehoefte onder bedrijfseigenaren zoveel kleiner is dan onder directies en hoger management. Mogelijke oorzaken zijn dat bedrijfseigenaren meer vertrouwen hebben in hun medewerkers of dat zij overall al het gevoel hebben dat ze prima op de hoogte zijn over hoe de organisatie presteert. Ook worden zij, in tegenstelling tot hoger management en directie, niet door anderen op behaalde resultaten afgerekend. Om deze tegenstelling te verklaren is echter nader onderzoek nodig. Een feit blijft dat de mogelijkheden om real-time op de hoogte te blijven er zijn, maar slechts door een klein deel van het management worden benut. Rekening houdend met het groeiende aanbod aan informatie kunnen veel organisaties hier nog een enorme slag maken."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.