Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB-Nederland opgelucht over pensioenakkoord

14 september 2011 - MKB-Nederland is opgelucht dat sociale partners en minister Kamp het alsnog eens zijn geworden over het pensioenakkoord. De ondernemersorganisaties benadrukten nog eens dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen als een pensioenfonds in problemen komt en dat niet alle risico's bij werknemers worden gelegd.

Dat meldt Nieuwsbank.nl. Kamp heeft de vakbeweging toegezegd dat mensen die al gespaard hebben voor vroegpensioen in de levensloopregeling, hiermee verder kunnen. Daarnaast kan in de Vitaliteitsregeling die straks in de plaats komt van de levensloopregeling, tot 20.000 euro voor vervroegd uittreden worden gespaard. Eerder wilde het kabinet sparen voor vroegpensioen onmogelijk maken. 

Werkbonus
Verder krijgen lage inkomens meer voordeel van de werkbonus als ze vanaf hun 62e doorwerken. Deze bonus mag worden opgespaard en ingezet worden om toch met 65 jaar te stoppen met werken als in 2020 de AOW-leeftijd naar 66 jaar gaat.


Bron: Nieuwsbank.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.