Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

25 mei 2011 - Zelfstandigen zonder personeel kunnen niet zoveel sparen voor hun oude dag als ze zouden willen. 59 procent geeft aan niet genoeg geld voor het eigen pensioen te kunnen wegzetten of hier überhaupt (nog) niet mee bezig te zijn.

Dat blijkt uit een enquête die InInterim.nl hield onder 1.429 ZZP'ers. 41 procent is wel tevreden over het bedrag dat men voor de oudedagvoorziening reserveert. Aangezien zelfstandige ondernemers verantwoordelijk zijn voor hun eigen pensioensopbouw kan te weinig sparen op lange termijn tot een pensioentekort leiden. 

Verschillende duiten in pensioenzakjes
Marketing en communicatie professionals hebben de meeste moeite een appeltje voor de dorst op te potten. 65 procent van hen geeft aan meer geld opzij te willen zetten dan men nu doet. Ook zelfstandigen in de HR hebben opvallend genoeg moeite met sparen. In deze doelgroep is 63 procent ontevreden over de eigen bijdrage. Zelfstandigen actief in financiën (48 procent) en ICT (46 procent) zijn het meest tevreden over hun eigen duit in het pensioenszakje.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.