Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gedragscode kredietverzekeraars in de maak

21 juli 2011 - Binnenkort kunt u met uw klachten over kredietverzekeraars terecht bij een onafhankelijk orgaan. Dit orgaan moet erop toezien dat de communicatie en informatieverstrekking tussen de partijen soepel verloopt. Dat meldt de Telegraaf.

Initiatiefnemer van de nieuwe gedragscode voor de verzekeringssector in Europa is Crion. De code is inmiddels omarmd door de grootste drie kredietverzekeraars, die samen 80 procent van de markt wereldwijd in handen hebben. Het idee is dat in elk Europees land een toezichthouder gaat toezien op de naleving van die code. "Dit orgaan kan jaarlijks een evaluatierapport maken en klachten afhandelen tussen de partijen. Dat hoeft geen nieuwe toezichthouder zijn, maar dat kan ook een bestaande zijn zoals de Kamer van Koophandel (KvK) of het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid)," stelt bestuurder Jean-Louis Coppens van Crion. 

Kredietverzekering

Met een kredietverzekering kunnen ondernemers zich verzekeren tegen klanten die in betalingsproblemen verkeren, zoals door de eurotoestanden in Griekenland. Door de financiële crisis gingen kredietverzekeraars massaal op de rem staan en schroefden vrijwel zonder toelichting de kredietlimieten terug. Hierdoor ontstond veel wrevel bij bedrijven. De nieuwe gedragscode in de kredietverzekeringssector, die in februari is aangenomen, moet die vertrouwensbreuk tussen de verzekeraars en verzekerden weer herstellen. Een van de onderdelen is om informatie tussen de partijen beter te laten doorstromen en de communicatie opener en directer te maken.
MKB-Nederland, die vorig jaar aan de bel trok over het intrekken van kredietlimieten, juicht het initiatief toe.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.