Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verhagen wil meer geld voor MKB-garantie

21 juni 2011 - Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie wil dat er meer geld beschikbaar komt voor garanties van kredieten die door het mkb worden aangevraagd bij banken. De zogeheten mkb-borgstellingsregeling (BMKB), waarbij de overheid garant staat voor een deel van de lening die ondernemers bij een bank afsluiten, dreigt dit najaar uitgeput te raken.

Dat schrijft Nuzakelijk.nl. Voor 2011 is 765 miljoen euro beschikbaar. Volgens Verhagen moet het budget in ieder geval met enkele honderden miljoenen euro’s omhoog om te voorkomen dat aanvragen van mkb’ers afgewezen gaan worden. Hij doet hierom een beroep op het Europees Investeringsfonds. 

Koudwatervrees
Ondernemers zien weer volop groeikansen, maar hebben tegelijkertijd te maken met koudwatervrees van banken, aldus de minister. Uit onderzoek blijkt er weliswaar genoeg krediet beschikbaar is, maar dat vooral jongere en snel groeiende bedrijven nog altijd moeilijk financiering kunnen krijgen. Het lijkt Verhagen daarom goed dat de overheid de banken het laatste, benodigde zetje geeft zodat het mkb weer kan groeien.


Bron: NuZakelijk Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.