Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Wees een mentor, maak meer winst

8 juni 2011 - Of u nu een mentor bent of er eentje heeft: het werkt positief. Een mentor kan nét dat duwtje in de goede richting geven dat vaak zo hard nodig is om vooruit te komen, de mentor zelf krijgt vaak frisse ideeën van zijn protegé. En het is zo natuurlijk dat u misschien zonder het door te hebben allang iemands mentor bent of er één hebt.

Dat stelt Duane Jackson van Kashflow. Soms worden mentoren officieel aangesteld, maar heel vaak ook niet en is het een natuurlijk proces. U heeft misschien wel eens meegemaakt dat tijdens een gesprek alle puzzelstukjes van een dilemma waar u al tijden mee worstelde ineens op hun plek vielen. Of dat u ineens nieuwe mogelijkheden zag op basis van wat iemand u vertelde. Ook dat is mentoring. Vaak is het zo dat collega-ondernemers elkaar spontaan advies geven tijdens netwerkbijeenkomsten, of tijdens de onderlinge afspraak die daarop volgt. Een ervaren ondernemer geeft tips aan een beginnende; een beginnende opent met zijn frisse blik de ogen van de oude rot in het vak. 

Waardevolle lessen
U kunt er ook aan denken officieel mentor te worden. Ja, ook u bent geschikt! Denk maar eens aan alles wat  u hebt geleerd in uw jaren als ondernemer, aan de fouten die u heeft gemaakt, de oplossingen die u heeft bedacht. Is er geen advies dat u zelf had willen krijgen? Ongetwijfeld. Iedereen die een paar jaar ondernemer is heeft relevante tips en kennis waar jonge ondernemers iets aan hebben en dat ze kan helpen niet dezelfde fouten te maken als u. Reken er trouwens niet op dat al uw adviezen ook opgevolgd zullen worden. Deed u dat zelf wel toen u net begon? Wees dus niet beledigd als dat gebeurt, en besef dat iedereen de dingen anders doet en dat iedereen zijn eigen fouten moet maken. En worden uw adviezen wel opgevolgd (en ook dat gaat gebeuren)? Dan krijgt uw zelfvertrouwen een enorme boost en er is geen beter gevoel dan dat!

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.