Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer stapt het eerst naar accountant voor advies

8 april 2011 - De helft van alle ondernemers, van ZZP’er tot ondernemers in het grootbedrijf, noemt de accountant als de belangrijkste raadgever. Het eigen netwerk en banken komen met respectievelijk 45 en 34 procent op de tweede en derde plaats.

Dit blijkt uit het ING OndernemersBericht, zo weet PleinPlus. Ondernemers zoeken met name hoogwaardig bedrijfsadvies, op afstand gevolgd door het zoeken naar een ingang in het netwerk van de ander en het aantrekken van een lening. De behoefte aan steun is het grootst bij de start van een bedrijf (31 procent) of bij uitbreiding (28 procent).

Geen zwaktebod
Acht op de tien ondernemers ontkent dat steun zoeken een zwaktebod is. Toch onderschrijft 21 procent de stelling dat je geen ondernemer moet worden als je het niet zonder ondersteuning kunt. Het merendeel van de ondernemers (58 procent) weet steun snel te vinden en precies hetzelfde aantal vindt dat er genoeg instellingen zijn die ondernemers ondersteunen. 

KvK vooral relevant voor kleinere bedrijven
De Kamer van Koophandel is voor steun vooral door het kleinbedrijf bezocht (31 procent). Middelgrote en de grote MKB-bedrijven zoeken en vinden vooral steun bij brancheverenigingen.


Bron: Pleinplus Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.