Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

De aanhouder wint. . . niet altijd

7 juni 2011 - Het is ons met de paplepel ingegoten± het adagium dat volhouden en doorzetten essentiële ingrediënten voor succes zijn. Maar is dat wel zo? Alastair Dryburgh van Akenhurst Consultants schreef een verhaaltje met een waarschuwing over dit thema voor Management Today.

Er waren eens 100 idioten die allemaal rijk wilden worden met idiote dingen. 99 faalden jammerlijk en van hen werd nooit meer iets vernomen. Maar de 100ste werd door stom toeval stinkend rijk. Hij begon vervolgens een lucratieve tweede carrière als motivatiecoach en vertelde mensen in ruil voor veel geld hoe ze snel rijk konden worden. Maar kunt u uw kansen op succes echt baseren op verhalen over anderen voor ‘wie het ook werkte’ of voor iemand ‘die zij kennen en voor wie het werkte’? Besef dat vele anderen exact hetzelfde hebben geprobeerd en mislukten. 

Werk toe naar een doel, houd niet vast aan een actie
Vasthoudendheid is een goede zaak als u toewerkt naar een doel, niet als u koste wat kost vasthoudt aan een bepaalde actie. Thomas Edison voerde maar liefst 3.000 experimenten uit om de lamp te ontwikkelen, maar dit waren allemaal verschillende experimenten, niet hetzelfde duizenden keren herhaald.
Stel: u heeft een boek geschreven en al tien uitgevers zien er geen heil in. Dan is het niet erg zinvol nog eens tien uitgevers met hetzelfde boek en op dezelfde manier te benaderen. Toch? U kunt beter uw benadering veranderen, of een beter boek schrijven… Doorgaan zou niet getuigen van slim doorzettingsvermogen, maar roept eerder associaties op met ezels die zich keer op keer aan dezelfde steen stoten. Soms kunt u maar beter tijdig inzien dat een bepaalde koers u niets op gaat leveren en dat doorgaan op de ingeslagen weg zonde van de tijd is.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.