Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Succesvol ondernemen begint met succesvol verkopen

14 maart 2011 - Ondernemen begint bij verkopen. Overtuigingskracht en verkoopskills zijn onontbeerlijke vaardigheden voor beginnende entrepreneurs. Dat leer je echter niet uit een boekje, maar door het zelf te doen.

Daarom organiseert Jong Ondernemen meerdere Marktdagen, waarbij studenten in het diepe worden gegooid om hun eigen producten daadwerkelijk aan de man te brengen. 

Eenvoudig concept
400 studentenbedrijven uit het hele land gooien de komende maanden alles in de strijd om hun zelfbedachte of –geïmporteerde product onder de aandacht van het publiek te brengen tijdens de zogeheten marktdagen. Het concept van de marktdag is simpel: Studenten worden letterlijk in het winkelcentrum neergezet om hun producten te verkopen aan voorbijgangers. Ze moeten zelf een stand inrichten, voor een smetteloze presentatie zorgen en de aandacht weten te trekken. Hun koopmansvaardigheden moeten de rest doen. Door de verkoop letterlijk te ervaren, ontwikkelen de studenten essentiële verkoopvaardigheden en komen ze in aanraking met de vraag van de markt. Dat zijn belangrijke ervaringen voor iedere startende ondernemer." 

Verkoopdag
Jaarlijks organiseert Jong Ondernemen meerdere Marktdagen in verschillende steden van Nederland. De marktdagen vinden dit jaar plaats in Rotterdam (18 maart), Den Bosch en Utrecht (beide 19 maart), Emmen en Roermond (beide 26 maart), Arnhem (14 april) en Middelburg (28 april). Aan de Nederlandse marktdagen doen ruim 1.500 jongeren mee. Enkele studentenbedrijven wagen zich zelfs over de grens en doen ook mee aan Europese Marktdagen, van het Europese JA-YE (Junior Achievement-Young Entreprise). Iedere marktdag kent ook een winnaar, voor beste stand en beste klantbenadering.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.