Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tips voor een gratis link naar uw website

5 februari 2020 - Startende of zelfs ervaren ondernemers kunnen moeite hebben met het aan de man brengen van hun product of dienst. Een mogelijke oplossing hiervoor is online adverteren, maar hoe komt een website bovenaan in Google? Een simpele manier van hoger ranken in de Google zoekresultaten is linkbuilden.

Een term die bij veel ondernemers bekend in de oren klinkt, maar toch weten veel ondernemers niet hoe het werkt. Wat is linkbuilden precies en kan iedereen zomaar linkbuilden?
Wilt u hoger ranken in de Google zoekresultaten? OptiSite legt uit wat linkbuilden is en hoe u het in uw voordeel kunt gebruiken.
 
SEO-strategie
Linkbuilden is een SEO-strategie om websites hoger te laten ranken in de Google zoekresultaten. Simpel gezegd is linkbuilden het verkrijgen van links op andere websites die naar uw website verwijzen.
Met enkel linkbuilden zal uw website niet gigantisch stijgen in de Google zoekresultaten, maar wanneer uw website gebruiksvriendelijk en SEO-technisch in orde is, kan linkbuilding van grote waarde zijn voor uw website. Dit omdat Google merkt dat andere websites doorverwijzen naar uw website en dat doen ze niet voor niets. Uiteraard dient u ook rekening te houden met slechte links. Denk hierbij aan: achttien+ websites, niet gerelateerde websites, onnatuurlijke links in footers en sitebars of SPAM websites.
 
Gratis links
Om een handje te helpen geeft OptiSite u een aantal gratis linkvermeldingen cadeau. Hiermee kunt u op een relatief eenvoudige manier nieuwe inkomende links verkrijgen vanaf veilige Nederlandse websites.

Link-site een Nederlandse linkdirectory
Op deze linkdirectory kunt u een gratis link plaatsen. U kunt hier een website, zoekwoord, omschrijving en gewenst icoon invullen.  Vaak wordt uw link al binnen 24 uur geplaatst. Klik hier om uw website aan te melden op Link-site.
 
Mijn blog is een Nederlandse blog website
Mijn-blog.nl is een Nederlandse blog website waar u een blog kunt publiceren met uw eigen link erin verwerkt. Door de strenge voorwaarden blijft de website een autoriteit binnen de branche. Klik hier om een blog te plaatsen op Mijn-blog. 

Hotfrog is een Nederlandse bedrijvengids
Op deze bedrijvengids kunt u geheel gratis uw bedrijf aanmelden. Wanneer u de verificatie heeft voltooid krijgt u direct een link vanaf Hotfrog naar uw eigen website. Klik hier om uw website aan te melden op Link-site.
 
 

 
 
 

Doorsturen  |  7  |  Nieuwsbrief

Reacties

Leo Van Laardingen

5-02-2020 13:59  |  

Dit is bedroevend slecht SEO advies, ik hoop niet dat ondernemers dit zien als goede tip, want dat is het niet.

Paul Brock

7-02-2020 08:58  |  

Dit lijkt me niet echt een al te best SEO-advies. Link directory's worden door Google al gezien als spam. In veel gevallen kom je er nog goed mee weg. Ik vraag me af wat dit soort links op termijn zullen veroorzaken.

Shift Office Support

10-02-2020 14:59  |  

Op zich zijn er wel korte termijn resultaten te halen met dit soort links. Zoals Paul Brock al aangeeft is het nog maar zeer de vraag hoe dat in de toekomst zal zijn. Vooralsnog kan het een prima start zijn, mits het onderdeel is een uitgebreidere linkbuilding strategie, waarbij ook kwalitatieve links verkregen. Anders heeft het weinig zin in mijn ogen.

Antwan

24-02-2020 18:29  |  

Wat Shift zegt.
Als dit de enige links zijn die je hebt, gaat het weinig effect hebben.
Zorg ervoor dat je meer kwalitatieve en natuurlijke links hebt.

Kim

25-02-2020 15:45  |  

Wat een gedoe altijd dat link builden haha! Bedankt voor de tips, ik ga er gebruik van maken. :)

Michel

27-02-2020 15:12  |  

Denk dat vooral relevante linkplaatsingen effect zullen hebben. Bedrijvengidsen zijn daar in tegen niet direct relevant maar wel natuurlijk. Als deze ook nog kwaliteit hebben kan je al gauw vooruitgang zien.

Nils van der Knaap

6-10-2020 13:40  |  

Directories worden niet per se direct gezien als spam. Je ziet bij veel goed scorende pagina's dat ze zelfs uitsluitend links vanaf startpagina-achtigen hebben. Om dit als enige linkbuildingtactiek te gebruiken is alleen wel kwetsbaar. Je kunt beter een gevarieerd aantal linkbuilding tactieken toepassen waarbij je let op zowel autoriteit en relevantie. Artikel marketing linkbuilding ben ik wat minder fan van, maar zie dat het nog wel werkt.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.