Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zorg voor de juiste tweede man en leer van de meeste hersenen

24 mei 2011 - Op 19 en 20 mei vond de start van het tweejarige groeiprogramma FastForward plaats. Bijzonder was de aanwezigheid van Verne Harnish, internationaal expert op het gebied van versnelde groei van bedrijven. Hij gaf de groep ambitieuze ondernemers een aantal adviezen mee.

Het aanstellen van een juiste ‘nummer twee’ met aanvullende kwaliteiten is bijvoorbeeld essentieel. "Stel dat je als ondernemer vooral goed bent in het bedenken van nieuwe ideeën, regel dan de beste uitvoerder als tweede man naast je," aldus Harnish. 

Leer van de meeste hersenen

Vervolgens spoorde Harnish de ondernemers aan om ‘talk time’ te plannen. "Als uw bedrijf groeit, wordt de kans groter dat u belangrijke informatie over uw markt of organisatie mist. Zorg er daarom voor dat u regelmatig praat met klanten, medewerkers en uw tweede man. Het stelt u in staat om belangrijke patronen te herkennen en daar actie op te ondernemen." Ook stelde Harnish dat bedrijven die in staat zijn ‘van de meeste hersenen te leren’ zullen winnen. Hij illustreerde het belang van het ontsluiten en mobiliseren van kennis met als voorbeeld Wikipedia. 

\Harde en zachte kant van groei

Tijdens de start van FastForward werd gekeken naar de harde kant (strategie) en de zachte kant (drijfveren) van groei. Atilla Aytekin, directeur van softwarehuis Tridion, confronteerde deelnemers met moedige beslissingen die genomen moeten worden bij het uitstippelen van een strategie. Ben Kerkhof, oprichter van vergelijkingssites, sprak over het omgaan met sterkten en zwakten bij jezelf en je medewerkers. Na deze aftrap komen ondernemers maandelijks bijeen voor businessclasses en leiderschapsontwikkeling.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.