Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Opgebouwd pensioen onvoldoende volgens de meeste mkb’ers

Heeft u straks genoeg om te genieten van uw oude dag?

Opgebouwd pensioen onvoldoende volgens de meeste mkb’ers

17 oktober 2019 - Slechts 30 procent van de mkb’ers verwacht dat zijn opgebouwde pensioen zich straks voldoende voorziet in alle behoeftes tijdens de oude dag. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos, in opdracht van Allianz. Wel staat het belang van pensioen opbouwen op de radar van de meeste mkb’ers: ruim drie op de vijf (64 procent) is bewust bezig met het opbouwen ervan.

Wel is dit vaker het geval bij mannelijke (71 procent) dan vrouwelijke (50 procent) ondernemers.

Gebrek aan kennis van eigen pensioensituatie
Waar meer dan de helft van de mkb’ers wel bewust bezig is met pensioen opbouwen, weet twee derde nog altijd niet goed hoeveel ze nu te besteden hebben na de pensioendatum. Ook weet enkel twintig procent van de mkb’ers wat de huidige voorwaarden en status van de pensioenopbouw zijn. Sterker nog: maar liefst twee derde heeft geen enkel idee bij welke aanbieder zij pensioen opbouwen.

Geen extra potjes
Als ondernemer kunt u er op verschillende manieren voor zorgen dat u ook na de pensioenleeftijd voldoende te besteden hebt. Een van de opties is maandelijks wat geld opzij leggen. Dit is echter slechts voor een kwart van de mkb’ers een gewoonte. Financiële meevallers als een erfenis, bonus of winst worden door 28 procent van de mkb’ers gebruikt om het pensioen aan te vullen.
"Om te beginnen, is het erg belangrijk om u bewust te zijn van uw huidige pensioensituatie," vertelt Geert Deschoolmeester, Head of Market Management Allianz Benelux. "Wat komt er binnen? En is dit over een bepaalde tijd genoeg om te genieten van uw oude dag? Alleen als dit duidelijk is, kunt u aan de slag met een plan om uw pensioen eventueel aan te vullen. Het is misschien niet de leukste klus, maar het bespaart u later wel het nodige hoofdbreken. Zonder twijfel bent u uzelf daar over twintig, 30, 40 of misschien wel 50 jaar dankbaar voor."
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.