Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Investeringen in technologie verbeteren prestaties op de werkvloer

E-commerce vergroot de behoefte aan snelle technologie

Investeringen in technologie verbeteren prestaties op de werkvloer

25 maart 2019 - Zebra Technologies Corporation kondigt de resultaten aan van de meeste recente Future of Field Operations studie. De studie toont aan dat investeringen in mobiele technologie een topprioriteit is voor 36 procent van de organisaties en een groeiende prioriteit voor 58 procent van organisaties.

Hiermee willen organisaties kunnen voldoen aan de snel evoluerende en toenemende vraag van de klant. De resultaten van de studie wijzen erop dat er zal worden geïnvesteerd in disruptieve technologieën en zakelijke mobiele apparaten om de productiviteit van de medewerkers en klanttevredenheid op de werkvloer, waaronder wagenparkbeheer, bewijs van levering en directe workflow voor winkellevering, te verbeteren.
"De versnelling van e-commerce en de verhoogde verwachtingen van klanten stuwen de behoefte naar ontwikkelingen en technologische investeringen,’’ zegt Jim Hilton, directeur Vertical Marketing Strategy, Manufacturing, Transportation & Logistics van Zebra Technologies. "Onze studie laat zien hoe groeiende uitdagingen in verband met de on-demand economie, organisaties ertoe aanzetten transformerende, disruptieve technologieën, zoals augmented reality en intelligente labels te implementeren. Dit om de zichtbaarheid te vergroten, business intelligence te integreren en concurrerend te blijven."
 
Belangrijkste onderzoeksresultaten
 
Om concurrerend te blijven is het een prioriteit om medewerkers uit te rusten met de juiste zakelijke mobiele apparaten.
 
  • Uit de enquête blijkt dat slechts een vijfde van de organisaties een gros van de medewerkers op de werkvloer heeft uitgerust met zakelijke mobiele apparaten.
  • Respondenten geven aan dat de meeste organisaties van plan zijn te investeren in zowel draagbare mobiele computers als robuuste tablets. Van 2018 tot 2023 zal het gebruik van mobiele apparaten met ingebouwde barcodescanners met 45 procent toenemen en dat van mobiele printers en robuuste tablets met respectievelijk 53 en 54 procent.
  • Een belangrijke factor voor productiviteit, efficiëntie en kostenbesparingen op de werkvloer is het vervangen van traditionele consumentenapparaten. Bijna 80 procent van de respondenten voert doorgaans of altijd een total cost of ownership (TCO) -analyse uit van zakelijke apparaten alvorens kapitaaluitgaven te doen.
 
Tertiaire zorgen en factoren na de verkoop zijn belangrijk voor organisaties bij het evalueren van zakelijke mobiele apparaten van de medewerkers.
 
  • Bijna 40 procent van de respondenten zegt dat apparaatbeheer en ondersteuningskosten belangrijk zijn, evenals klantenservice (37 procent), het verloop van apparaatlevenscyclus (36 procent) en reparatiekosten (35 procent). Dergelijke factoren beïnvloeden de aankoopcyclus in toenemende mate.
Opkomende technologieën en snellere netwerken verstoren de werkvloer.
 
  • Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de organisaties het erover eens is dat snellere mobiele netwerken een belangrijke motivatie zijn voor investeringen op de werkvloer om het gebruik van disruptieve technologie mogelijk te maken.
  • Significante revoluties in de sector zijn droids en drones, waarbij meer dan een derde van de beleidsmakers ze als de grootste disruptieve middelen beschouwt.
  • Het gebruik van slimme technologieën zoals sensoren, RFID en intelligente labels speelt ook een rol bij het transformeren van de industrie. Meer dan een kwart van de respondenten beschouwt augmented/virtual reality (29 procent), sensoren (28 procent), RFID en intelligente labels (28 procent) en automatisering van trucklading (28 procent) als disruptieve factoren.
Regionale bevindingen
 
  • Europa, het Midden-Oosten en Afrika: 70 procent van de respondenten is het erover eens dat e-commerce de behoefte naar snellere processen op de werkvloer verhoogt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.