Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kerstpakketten: Tradities en trends

15 augustus 2018 - Hoewel het nog hoogzomer is, wordt het zo langzamerhand weer tijd voor bedrijven om kerstpakketten te gaan samenstellen voor klanten, medewerkers en andere stakeholders. Ieder jaar met Kerstmis krijgt bijna iedereen in Nederland een kerstpakket.

Deze traditie stamt al uit de negentiende eeuw. Boeren begonnen toen met het meegeven van eten en drinken als mensen in de barre wintermaanden aan de deur kwamen. Tegenwoordig is dit niet meer noodzakelijk en is een kerstpakket meer een leuk presentje als blijk van waardering voor bijvoorbeeld de medewerkers. Pascal Meenink van Budgetgift.nl vertelt er meer over.
 
Kerstpakketten door de jaren heen
Meenink: "Kerstpakketten zijn in de loop der jaren erg veranderd. Waar deze vroeger voornamelijk uit brood en boter bestonden bestaan ze nu in alle mogelijke combinaties van eten en drinken. Meestal zit er zelfs nog een klein presentje bij zoals een hapjesplank of een leuke decoratie voor in huis. Ook is het doel zoals gezegd veranderd en wordt een kerstpakket ook gebruikt als relatiegeschenk. Door een kerstpakket te gebruiken als relatiegeschenk kunt u tijdens de feestdagen flink uitpakken. Dit kan bijvoorbeeld door uw klant of relatie te verrassen met een heerlijke fles wijn of een goed gevuld kerstpakket met enkel Italiaanse producten."
 
Gemakkelijk zelf online een kerstpakket samenstellen
Niet alleen de inhoud en het doel zijn veranderd, maar ook de manier van bestellen. Meenink: "Er zijn tegenwoordig veel websites waar men de kerstpakketten online kan bestellen. Op deze websites kunt u niet alleen terecht voor relatiegeschenken of presentjes voor medewerkers, maar ook geheel zelf een eigen kerstpakket samenstellen."
 
Tradities, thema’s en nieuwe trends
Een traditioneel kerstpakket wordt nog steeds erg gewaardeerd door werknemers, weet Meenink. "Sterker nog, veel werknemers kijken maanden van te voren al uit naar hun kerstpakket. Gewoon een lekker extraatje voor bij de feestdagen is immers altijd fijn. Tijdens de donkere dagen is het kerstpakket in menig bedrijf het gesprek van de dag in de bedrijfskantine."
Meenink vervolgt: "Maar er zijn ook veel variaties gekomen op traditionele kerstpakketten. Zo kunt u hele themapakketten bestellen rondom de thema’s barbecue, fietsen en zelfs Jamie Oliver. Door de ontvanger van uw pakket te verrassen met een origineel pakket zullen ze tijdens de feestdagen nog een keer aan u denken en dat is goed voor uw relatie."
 
Meenink ziet wel dat er een duidelijke trend aan het ontstaan is richting luxere kerstpakketten met een duidelijke focus op biologisch en duurzaam eten zoals noten, kazen en andere hartige snacks. "Afgezien van het feit dat gezond eten steeds vaker terugkomt in de pakketten, is alcohol echter nog steeds een item dat vaak teruggevonden wordt in de pakketten."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.