Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

89 procent zzp’ers krijgt geen kerstpakket

21 december 2017 - 89 procent van de zzp’ers krijgt geen kerstpakket. Dit blijkt uit onderzoek* dat is uitgevoerd door GfK in opdracht van BrightPensioen.

Daarom start BrightPensioen de actie #zzpkerstpakket waarbij zzp’ers worden gewezen op het grootste kerstpakket dat ze zichzelf cadeau kunnen doen: de jaarruimte die ze hebben, benutten en deze vóór 31 december 2017 in een eigen pensioenpotje stoppen. Daarmee kan een zzp’er al snel duizenden euro’s belastingvoordeel ontvangen.
 
Zelf regelen
Sjaak Zonneveld, commercieel directeur van BrightPensioen: "Zzp’ers moeten zelf hun pensioen regelen. Maar ook een kerstpakket voor zichzelf regelen. Het grootste kerstpakket dat u zichzelf als zzp’er kunt geven, is uw jaarruimte 2017 nog voor het einde van dit jaar in een pensioenpotje stoppen. Het levert u flink belastingvoordeel op. U krijgt allereerst de betaalde belasting terug over uw inleg. En als u met pensioen gaat, betaat u minder belasting door de zogenoemde omkeerregel. Daarnaast betaat u over deze pensioenpot geen vermogensbelasting. Veel zzp’ers weten dit niet en laten veel geld liggen."
 
Extra hulp bij berekenen jaarruimte
Met de actie #zzpkerstpakket biedt BrightPensioen vanaf vandaag tot en met 31 december extra hulp aan zzp’ers om de jaarruimte te berekenen. Met een speciale tool en de hulp van een telefoonteam kan iedere zzp’er zijn eigen jaarruimte en het belastingvoordeel berekenen.
Deze actie en extra hulp is volgens BrightPensioen hard nodig want bijna twee derde (63 procent) van de zzp’ers weet niet wat fiscale jaarruimte is. 61 procent van de zzp’ers die wel weet wat fiscale jaarruimte is, weet echter niet hoe ze dat kunnen berekenen. Een kwart van deze groep heeft nog nooit zijn jaarruimte berekend of laten berekenen. Van de zzp’ers die weten wat fiscale jaarruimte is, berekent 37 procent het zelf. Een kwart (24 procent) vindt het makkelijk te berekenen en dertien procent vindt het moeilijk. Al deze cijfers komen uit het eerder genoemde onderzoek van GfK.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Henk daalder

21-12-2017 12:09  |  

Tja, een zeer dubbel signaal
Als ZZP er ben je ook ondernemer, dus geef je je zelf een kerstpakket, toch?
Maar dat 89 % het niet van de opdrachtgevers krijg5, is ook een sterk signaal van zwak relatie management.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.