Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er overweegt payrolling vanwege sociale zekerheid

10 november 2017 - Sociale zekerheid, zoals het opbouwen van pensioen en het verzekerd zijn tegen langdurige ziekte, is de voornaamste reden voor de zzp’er om gebruik te maken van payrolling. Dat blijkt uit  onderzoek van ZZP Barometer onder 483 zzp’ers in samenwerking met EasyStaff.

Uit onderzoek blijkt ook dat 64 procent van de zzp’ers pensioen wil opbouwen en geeft 58 procent van de zzp’ers aan niet verzekerd te zijn tegen langdurige ziekte. Desondanks blijkt dat slechts 13,9 procent, vastgesteld uit recent onderzoek, van de zzp’ers gebruik maakt van een payrollconstructie.
 
Motivaties zzp’er om voor payroll te kiezen
Het kunnen uitbesteden van de administratie vormt ook een belangrijke reden voor de zzp’er om gebruik te maken van payroll. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat zzp’ers gebruik maken van payroll om financiële redenen, zoals bijvoorbeeld liquiditeit en debiteurenbeheer. Bovendien maken zzp’ers gebruik van payroll omdat de opdrachtgevers dit graag willen.
 
Zzp’er tevreden over payroll
Verder blijkt uit onderzoek dat 55 procent van de zzp’ers die gebruik maken van payroll al drie jaar of meer met een payrollbedrijf werkt. Zij geven aan tevreden te zijn met het bedrijf dat voor hen de payrolling verzorgt, namelijk gemiddeld een 3,7 uit 5.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 483 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1,1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (KvK, oktober 2017). 
 
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (Download PNG).
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.