Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zuid-Holland luidt de gong voor energie-innovaties

22 augustus 2017 - De provincie Zuid-Holland stelt de komende jaren 35 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die actief zijn op het gebied van energie-innovaties. Zo maakte gedeputeerde Han Weber bekend bij de lancering van ENERGIIQ, Energie-innovatiefonds Zuid-Holland, tijdens het jaarevent van InnovationQuarter.

De oprichting van ENERGIIQ maakt onderdeel uit van de Provinciale energieagenda ‘Watt anders’, gericht op een versnelling van de energietransitie. ENERGIIQ richt zich op ondernemers die bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe technologieën die (op termijn) bijdragen aan de verduurzaming van energie. Het fonds richt zich daarbij specifiek op het financieren van de commercialisatie van innovatieve, maar bewezen technologieën.
 
Energie-innovaties
De hoofddoelstelling van het fonds is om een bijdrage te leveren aan de energietransitie middels investeringen in energie-innovaties. De energie-innovaties dienen te leiden tot CO2-reductie, die toewijsbaar is aan de provincie Zuid-Holland. Wanneer de CO2-reductie niet toewijsbaar is aan de provincie Zuid-Holland, dient er sprake te zijn van een hoofdvestiging, R&D- of productielocatie in Zuid-Holland.
 
Fondsbeheer door InnovationQuarter
InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland, doet het fondsmanagement voor ENERGIIQ. Met haar fondsen IQCapital en UNIIQ heeft InnovationQuarter de afgelopen jaren al een uitgebreide trackrecord opgebouwd als investeerder in vernieuwende en snelgroeiende bedrijven.
"Met de €35 miljoen die wij beschikbaar stellen voor ENERGIIQ kunnen we de komende jaren heel veel bedrijven helpen om van hun energie-innovaties een succes te maken," aldus Han Weber, gedeputeerde Energie voor de Provincie Zuid-Holland. "Met dit fonds kan de provincie haar sterke positie op het gebied van zowel energietransitie als innovatie verder uitbouwen."
"We zijn vereerd om het fondsmanagement voor ENERGIIQ te mogen doen en op deze wijze nog meer duurzame ondernemers aan hun financiering te kunnen helpen," zo geeft Rinke Zonneveld, directeur InnovationQuarter aan. "Onze regio kent heel veel prachtige bedrijven, van startups tot innovatieve MKB-bedrijven, die een concrete bijdrage kunnen gaan leveren aan de energietransitie."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.