Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Weer een Nederlandse miljardair erbij

11 maart 2011 - Na Charlene de Carvalho-Heineken, Frits Goldschmeding, John de Mol, Ralph Sonnenberg en Joop van den Ende staat nu ook Hans Melchers op de Forbes' rijkenlijst The World's Billionaires.

In de Quote-500, de Nederlandse allerrijkstenlijst, staat Melchers nog niet te boek als miljardair. Het zakenblad schat zijn vermogen op 800 miljoen euro. In dollars zou Melchers overigens wel miljardair zijn met dat geschatte vermogen.

De investeerder werd rijk met de verkoop van chemiebedrijf Melchemie in 2002. Melchers bezit thans een belang van 17,4 procent van investeringsvehikel HAL.

Families
Op de Forbeslijst ontbreken nog een paar namen, die wel voorkomen in de Nederlandse rijkenlijst. Zo staan in de Quote-500 complete miljardairsfamilies (zoals de familie Brenninkmeijer en de familie Blokker), terwijl Forbes alleen personen vermeld die meer dan een miljard bezitten. Daarin is Forbes overigens ook weer niet heel consequent, want de nummer 1 van de lijst is telecomondernemer "Carlos Slim Helu & family".

Fentener van Vlissingen
Ook niet de Forbeslijst (en wel vermeld als miljardair in de Quote-500): John Fentener van Vlissingen, Alfred Balm, Dik Wessels en Marcel Boekhoorn.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.