Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Co-working draagt bij aan betere balans tussen werk en privé’

13 juni 2016 - Volgens 66 procent van de professionals wereldwijd zorgt co-working - het werken vanuit verschillende locaties met gedeelde werkplekken - voor een betere balans tussen werk en privé. Bovendien zijn mensen,  die kiezen voor co-working,  doorgaans relaxter. Het is een aantal van de conclusies uit nieuw onderzoek van Regus.

Een belangrijk kenmerk van co-working is de keuze aan werklocaties, wat het voor professionals eenvoudiger maakt hun agenda in te richten, ervaart 82 procent van de respondenten. Zo kan de werkplek eenvoudig worden afgestemd op de volgende afspraak, of het nu om een zakelijke afspraak gaat of bijvoorbeeld een bezoek aan de sportschool. Respondenten geven bovendien aan dat een afwisselende, dynamische sociale omgeving prettiger is dan een traditionele werkomgeving. Co-working speelt ook een belangrijke rol in het verbeteren van de werkomstandigheden van mensen die thuis werken. Die voelen zich, door regelmatig te werken op een co-working locatie, minder alleen (84 procent) en ze brengen minder tijd zittend door, waardoor ze gezonder leven (54 procent).
 
Belangrijkste bevindingen
 
  • Meer dan de helft van de professionals wereldwijd meldt dat co-working stress vermindert (53 procent);
  • De grotere keuze aan locaties en de betere sociale omgeving dragen bij aan het verminderen van stress en mensen die gebruikmaken van co-working hebben een meer diverse vrienden- en relatiekring (72 procent);
  • Mensen die voor co-working kiezen hebben betere toegang tot technologie dan mensen die thuis werken (76 procent);
  • Een betere, stabielere internetverbinding (70 procent) betekent minder kopzorgen voor thuiswerkers die overstappen op co-working.

Relaxte sfeer
Jessika van Veen, Country Manager  van Regus Nederland: "Co-working wordt steeds populairder, en niet alleen onder start-ups of zzp’ers die nog minder  te besteden hebben. Ook de rest van het bedrijfsleven stapt steeds vaker over op flexibele werkmodellen en medewerkers hebben duidelijk een voorkeur voor de relaxte, gemeenschappelijke sfeer die te vinden is in co-workingruimtes." Co-working geeft mensen meer vrijheid om te kiezen waar ze werken en dit helpt weer om onnodige reistijd te verminderen. Hierdoor kunnen ze hun tijd veel beter plannen, waardoor de balans tussen werk en privé verbetert. Van Veen: "Een ander belangrijk voordeel van co-working is de sociale factor. Professionals over de hele wereld zien co-workingruimtes als de ideale omgeving om in contact te komen met mensen uit verschillende branches en van verschillende soorten bedrijven. Voor ‘thuiswerkers’ heeft co-working als nadrukkelijk voordeel dat zij op de verschillende locaties toegang hebben tot betere technologie."

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Hans Verschuren

14-06-2016 07:33  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.