Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Digitaal tijdperk: centrale rol multifunctionals

10 maart 2016 - Ruim twintig procent van de activiteiten van werknemers is gerelateerd aan documentmanagement-taken. Geen wonder dus dat workflow optimalisatie door 67 procent van de ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (MKB) als essentiële factor gezien wordt voor productiviteitsverhoging.

Dat is de conclusie van een recent IDC-onderzoek, uitgevoerd in opdracht van OKI Systems. In het onderzoek wordt beschreven hoe multifunctionals (MFP's) ondernemingen optimaal ondersteunen bij de digitalisering van bedrijfsprocessen en hoe werkplekomgevingen kunnen worden voorbereid op de stap richting de cloud.
Het IDC-onderzoek ‘Belemmeren bedrijfsprocessen uw marktkansen? Kostenefficiënt print- en documentmanagement met intelligente multifunctionals’ toont aan dat hoogwaardige MFP's een geschikt platform zijn voor de stap richting de cloud, en veel meer te bieden hebben dan eenvoudig printen en kopiëren op papier.

Uitdaging: Exponentiële groei in aanbod van en toegang tot gegevens
Zowel de toegang tot gegevens als het aanbod van informatie is explosief toegenomen. Zo heeft het IDC in het verleden al correct voorspeld dat het aanbod aan gegevens in de afgelopen jaren tot aan 2015 zou verzesvoudigen. Ondernemingen zien nu de uitdaging om deze gegevens optimaal te verwerken, de aangeboden informatie te prioriteren en zo kostenefficiënt en tijdbesparend mogelijk op een veilige manier door te geven. Het recente onderzoek wijst daarnaast uit dat deze ontwikkeling ertoe leidt dat medewerkers te veel tijd spenderen aan document gerelateerde taken, met een productiviteitsverlies van meer dan twintig procent per jaar als gevolg.

Workflow optimalisatie als sleutel voor verhoging van productiviteit
Het is daarom niet verwonderlijk dat veel ondernemingen op basis van deze explosie aan gegevens hun print gerelateerde kosten nader onder de loep nemen. Bijna 70 procent van de ondervraagden geeft aan workflow optimalisatie als een belangrijke factor te zien voor het verhogen van de productiviteit en zet in dit kader in op hoogwaardige tools voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Met name MFP's zijn met hun tijd- en kostenbesparende workflow oplossingen perfect in staat het MKB te helpen hun beveiligingsstandaarden te optimaliseren en hun doelstellingen op het gebied van mobiliteit te realiseren.

Spectaculaire groei in mobiel werken
Het IDC-onderzoek gaat ervan uit dat het aandeel van mobiele werknemers in 2018 tot maar liefst 75 procent gestegen zal zijn. Tot deze groep behoren vooral medewerkers die vanuit huis, onderweg of bij klanten met behulp van mobiele apparaten werken. Het groeiende mobiele personeelsbestand heeft als consequentie dat toegang tot beveiligde en nauwkeurige informatie altijd en overal mogelijk moet zijn. Met FollowMe-functies en Mobile Print Apps zijn MFP's het beste op deze uitdaging voorbereid. Bovendien maken zij het mogelijk om veilig vanaf mobiele apparaten printopdrachten te versturen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.