Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tips en tricks voor het aanschaffen van een multifunctionele printer

21 oktober 2015 - Wanneer u een printer voor op kantoor gaat aanschaffen wordt aangeraden hier veel tijd in te steken. Een nieuwe printer is namelijk een fikse investering en u zit er meestal een aantal jaar aan vast.

Breng hiervoor het bedrijfsprofiel in kaart, om vervolgens een printer aan te schaffen die hier het best bij past. Ton de Haan van Sales Channel geeft een aantal tips en tricks die u kunt gebruiken tijdens de aanschaf van een nieuwe printer.

Tip één
Ten eerste is het belangrijk om goed in kaart te hebben wat uw budget is alvorens u de printer in overweging gaat nemen. Bij een klein budget wordt aangeraden de printer te leasen – u betaalt nu maandelijks een vast bedrag en aan het begin heeft u geen dure investering. Ten tweede kunt u de printer kopen, want kopen blijft altijd voordeliger op de lange termijn, ook al is de aanschafprijs erg hoog. Tot slot is er de keuze om te huren, dit doen bedrijven vaak voor een korte periode, vaak voor demonstraties voor beurzen.

Tip twee
U heeft de keuze voor koop, lease of huur kunnen maken. Maar wat voor soort printer past het beste bij uw organisatie? Ook hier wordt aangeraden nauwkeurig het bedrijfsprofiel in kaart te brengen, want hoeveel print u nu precies per maand? De printer wordt vaak gekozen op basis van de printkwantiteit en het type afdrukwerk.
Wanneer u printkwantiteit laag ligt en voornamelijk tekst print, is de normale inktjet voldoende. Als de printkwantiteit van uw tekstdocumenten aanzienlijk stijgt is een zwart-wit laser printer meer aan de orde. U print daarentegen weinig tekstdocumenten, maar veel afbeeldingen? Dan koopt u uiteraard een printer die ook kleuren ondersteunt.

Tip drie
U kunt ook gebruik maken van een multifunctionele printer die kopiëren, printen, faxen en scannen combineert in één apparaat. De printer neemt minder ruimte in beslag dan vijf losse apparaten die maar één functie ondersteunen. De MFP werkt sneller dan een inkjet printer, maar kennen wel het first-in-first-out systeem. U kent de lange wachtrijen wel die er ontstaan als er veel mensen te gelijk iets moeten printen.

Tip vier
U heeft naast de multifunctionele printer ook de multifunctionele copier – die weer net ietsje anders is. Dit is de snelste printer en de kosten voor het printen zijn het laagst. Dit is dus uitermate geschikt voor organisaties die een hele hoge printkwantiteit hebben. Daarentegen is de aanschafwaarde erg hoog en zijn de onderhoudskosten ook relatief aan de dure kant.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Niek Rijt

14-04-2020 15:02  |  

Aanvullende tip. Ook Plotters zijn tegenwoordig als multifunctional te krijgen. Behalve fax kunnen deze plotters alles wat ook een A3/4 copier kan.
A0 en A1 plotters zijn wel hoofdzakelijk bedoeld voor het grootformaat print en scan werk.
Hoewel er ook modellen met een A3/A4 lade zijn.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.