Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Etos aast op failliete DA-winkels

18 januari 2016 - Drogisterijketen Etos aast op tientallen winkels van de in problemen gekomen concurrent DA. Ligt het aan Etos-topman Jan Derek Groenendaal dan prijkt bij de helft van de 260 DA-filialen straks Etos op de gevel.


Zo zei hij vrijdag in het AD. Zeker in grote steden zijn volgens Groenendaal circa 130 DA-winkels qua locatie interessant. ,,Maar niet tegen elke prijs. Financieel moeten we er uit komen", zo laat hij optekenen. ,,Dat is vaak lastig. Een deel van de ondernemers heeft een pand in onderhuur van DA."

Doorstart
Eind december werd het distributiecentrum en het hoofdkantoor van DA failliet verklaard en kort daarna kwam het bericht naar buiten dat het retailbedrijf een doorstart maakt. Het probleem van DA was dat veel van de franchisenemers uit onvrede over het beleid van de vorige directie uit de keten zijn gestapt. DA draait bijna geheel op zelfstandige franchisenemers. Die zijn niet failliet gegaan.

Apothekers
Nadat DA Retailgroep failliet werd verklaard, werd het overgenomen door de Nederlandse Drogisterij Service B.V., een besloten vennootschap met als enige aandeelhouder Holland Pharma. Dat bedrijf is op haar beurt weer een dochteronderneming van de Mosadex Groep. Dat is een coöperatie van apothekers die in het boekjaar 2013/2014 een winst van 53 miljoen euro had op een omzet van ruim 1,2 miljard euro. Vanuit drie distributiecentra levert het artikelen (medicijnen, homeopathische middelen, verband, voedingssuplementen) aan apotheken en drogisterijen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.