Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Architectenbranche voor het eerst in bestuur MKB Nederland

3 december 2015 - BNA-directeur Fred Schoorl is recentelijk benoemd in het bestuur van MKB Nederland. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de ontwerpende tak van de creatieve industrie en bouw plaatsneemt in de grootste ondernemersorganisatie van Nederland.

Schoorl: "We krijgen nu nog meer zicht op het Haagse reilen en zeilen en daarmee direct meer invloed. De benoeming is een bevestiging dat de branche van architecten en van de hele creatieve industrie een relevante stem heeft in de lobby richting de overheid en politiek."
 
Meerwaarde
MKB Nederland beschikt over een groot netwerk en kent een doelgerichte lobby. Met 120 brancheorganisaties, 250 lokale ondernemersverenigingen en duizenden rechtstreeks aangesloten ondernemers, is het goed voor ruim 150.000 bedrijven. Sinds 2009 werkt de ondernemersorganisatie samen met VNO / NCW waardoor de collectieve kracht nog groter is geworden. De meerwaarde voor de BNA is dat er meer nabijheid en invloed komt voor zowel de architectenbranche als de gehele creatieve industrie. 
 
Nieuwe bestuurders
De Algemene Ledenvergadering heeft woensdag vijf nieuwe leden van het hoofdbestuur benoemd en twee herbenoemd. Een aantal leden was periodiek aftredend en door omstandigheden waren vacatures ontstaan.
 
De overige nieuwe bestuurders zijn:
 
  • Roland Kortenhorst, voorzitter Binnenvaart Logistiek Nederland -  Koninklijke Schuttevaer, namens sector bouw en industrie.
  • Bart Jeroen Croll, voorzitter NBBU (uitzenders), namens sector dienstverlening / administratieve branches
  • Wim Heeres, voorzitter Adfiz (financieel adviseurs), namens sector dienstverlening / financiële branches
  • Jef Oomen, voorzitter KNB (notarissen), namens sector dienstverlening / adviserende branches.
 
Herbenoemd zijn:
Titia Siertsema, voorzitter Uneto-VNI (installateurs), namens sector bouw en industrie
Jan Meerman, voorzitter InRetail (detailhandel), namens sector detailhandel en winkelambacht.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.