Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Thuiswerken vanuit de tuin

23 november 2015 - Door de veranderende arbeidsmarkt groeit het aantal mensen dat thuiswerkt als zzp’er nog steeds ieder jaar. Het is waarschijnlijk wel bij iedereen bekend dat een goede werkplek bijdraagt aan efficiënt en effectief werken.

Niet alle zzp’ers hebben echter thuis ruimte voor een eigen kantoor. Dit ruimteprobleem oplossen, is mogelijk door niet ‘out-of-the-box’ maar ‘out-of-the-house’ te denken, en een tuinhuis als kantoorplek in te richten. Tim Koopmans van Fonteyn beschrijft de voordelen van thuiswerken vanuit de tuin.
 
Psychologische voordelen
Over de hele rij met psychologische voordelen dat buiten werken met zich meebrengt hoeft Koopmans niet lang na te denken. "Vanuit een tuinhuis heeft u goed zicht op de tuin, zeker met openslaande deuren. Mensen ervaren op deze manier werken als minder stressvol en associëren ruimte en natuur vaak met zuurstof en vrijheid. Ook geniet men meer van het werken buiten. Men  vindt het leuker, wat creatieve oplossingen en de inspiratie bevordert. En omdat er minder sleur wordt ervaren, voeren mensen taken zoals schrijven, lezen, mail en vergaderen graag uit." Koopmans vult vervolgens nog eens aan dat er ook positieve gevolgen zijn voor de gezondheid: "Uit onderzoek is gebleken dat mensen die de natuur dichterbij ervaren meer energie hebben en beter slapen."

Multifunctionele werkplek
Het fijne van thuiswerken vanuit de tuin is dat er geen aparte standaardwerkplek gecreëerd hoeft te worden. Koopmans beschrijft de mogelijkheden van deze multifunctionele werkplek. "Als u een kantoor thuis wilt hebben, zal deze ruimte ten koste moeten gaan van bijvoorbeeld de woon- of eetkamer, een slaapkamer of misschien wel de garage of schuur. Van een tuinhuis kunt u zowel in uw vrije tijd plezier hebben, door hier alleen of met vrienden of familie tijd door te brengen, als tijdens werktijd."

Uiteindelijke kostenbesparingen
Veel zzp’ers die thuis werken (binnenshuis), vinden het vaak moeilijk niet afgeleid te worden door bijvoorbeeld een telefoon die gaat, post die bezorgd wordt en gelijk bekeken moet worden of huishoudelijke klusjes die nog uitgevoerd moeten worden. Om hieraan te ontsnappen kiezen zzp’ers er nog wel eens voor extern kantoorruimte te huren. Koopmans: "Veel mensen die thuiswerken hebben moeite privé en werk gescheiden te houden, doordat ze zich in hun privéruimte bevinden. Wanneer u werkt vanuit een tuinhuis bevindt u zich toch in een andere ruimte. Het is goedkoper eenmalig te investeren in een goede werkplek buiten dan maandelijks huur voor een werkplek te betalen. Ook is het niet nodig in huis een aanpassing te maken door bijvoorbeeld het opdelen van kamers om een kantoorplek te creëren."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.