Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er zoekt financiering van 6,5 miljard euro

13 november 2015 - De zzp’er wil graag groeien door te investeren in eigen kennis, capaciteit en marketing, en is daarvoor op zoek naar een groeifinanciering van in totaal 6,5 miljard euro.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 823 zzp’ers in opdracht van Spotcap.
De grote meerderheid van de zzp’ers (91 procent) heeft groeiambitie, met of zonder personeel. Een deel van de zzp’ers (46 procent) geeft aan de gewenste groei niet te kunnen bewerkstelligen zonder financiering. Dit deel heeft gemiddeld bijna 14.000 euro per persoon nodig om deze groei wel te realiseren. De zzp’er wil deze financiering met name inzetten voor het uitbreiden of vergaren van kennis (40 procent), het opschalen van capaciteit in de vorm van mankracht (twintig procent) of het gebruik van een (vergroot) marketingbudget (vijftien procent).

Alternatieve financiering
"Er is een grote discrepantie tussen de financieringsbehoefte van zzp’ers en de daadwerkelijke voorziening daarin. Alternatieve financieringsvormen zullen een belangrijke rol gaan spelen in het vervullen van de  financieringsbehoefte van zzp’ers. Het is zaak dat de bekendheid van alternatieven wordt verhoogd," aldus Niels
Turfboer, directeur van Spotcap in Benelux en het Verenigd Koninkrijk.

Investering uit eigen middelen
Bij gebrek aan vertrouwen in het aantrekken van een externe financiering via traditionele partijen als banken, verwacht en overweegt de zzp’er vooral eigen middelen (83 procent) aan te boren om de groeiambitie te verwezenlijken. Crowdfunding (zestoen procent), een banklening (veertien procent) of een investeerder (dertien procent) volgen op ruime afstand. De zzp’er denkt aan laatste aan het gebruik van een rekening-courantkrediet (acht procent), een kredietunie (vier procent) of een online kredietplatfom (twee procent).

Klik voor een infographic over dit onderwerp.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.