Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Crisis vraagt om herziening waarderingsmodel ondernemingen

1 februari 2011 - De waarde van ondernemingen wordt onder andere bepaald door de weging van zogenaamde risicofactoren. Een juiste waardering is vooral ten tijde van een overname van cruciaal belang. De recente economische crisis heeft ervoor gezorgd dat een aantal van de risico's meer dan ooit reëel zijn geworden.

Reden voor BDO Corporate Finance om het standaard waarderingsmodel opnieuw onder de loep te nemen. Aan de hand van een enquête die werd ingevuld door meer dan 150 Nederlandse waarderingsexperts maakte BDO Corporate Finance een aantal fundamentele aanpassingen in het model. 

Flexibiliteit 
De onderzoekers ontdekten zelfs de nieuwe risicofactor flexibiliteit. Martijn Ceelaert, adviseur bij BDO Corporate Finance en verantwoordelijk voor het onderzoek: "Juist in deze tijden is het voor ondernemingen van belang om flexibel te zijn en dus snel te reageren op veranderende marktomstandigheden. Flexibele ondernemingen zijn bijvoorbeeld in staat in slechte tijden snel hun productie te verlagen en juist weer op te voeren in een aantrekkende markt." De mate van flexibiliteit kan worden geïdentificeerd aan de hand van de kostenstructuur. Ondernemingen met hoge vaste kosten zijn vaak minder goed in staat snel productie te verminderen zonder dat dit gepaard gaat met aanzienlijke extra kosten. 

Andere risicofactoren
Naast de nieuwe risicofactor is uit het onderzoek van BDO Corporate Finance gebleken dat de overige zes reeds bekende risicofactoren, zoals de afhankelijkheid van management, afnemers en leveranciers, nog steeds in belangrijke mate van toepassing zijn.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.