Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kappersvak veelgevraagd voor omscholing

11 februari 2015 - Met de nog altijd hoge werkloosheid in Nederland en weer naderende ontslagrondes, is de vraag naar omscholing sterk toegenomen. Veelal vrouwen kiezen voor omscholing naar  het kappersvak.

Het afgelopen jaar zag Selfline Kappersopleidingen een flinke toename van cursisten die zich wilden laten omscholen tot kapper. De (voormalig) werkgever stelt vaak omscholingsbudget beschikbaar voor vertrekkend personeel. 
Dat het kappersvak in trek is voor omscholing is niet zo verwonderlijk. Het vak biedt veel sociale contacten, het kan als ZZP-er uitgeoefend worden en u verdient en bespaart er geld mee.

Zelfstandige kappers 
Het structuuronderzoek kappersbranche 2013 (Bron: ANKO) geeft aan dat het aandeel van zelfstandig werkende kappers zonder personeel de afgelopen jaren verder is toegenomen en  64 procent van het totale aantal kappersbedrijven vormt. Vooral het aantal ambulante kappers is gestegen. In de groep ZZP’ers zijn vooral vrouwen actief. De groep alleen werkende kappers noemt nauwelijks knelpunten bij het uitoefenen van het vak.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.