Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

DGA heeft geen idee wat zijn eigen verloning kost

20 november 2014 - Vraag een DGA wat zijn eigen verloning kost en het antwoord blijft vrijwel altijd uit. Dat is wat WePayPeople ervaart in de dagelijkse praktijk. In een speciaal radiospotje dat nu te horen is op Radio 1 en BNR Nieuwsradio spoort WePayPeople de DGA aan deze kosten eens te bekijken.

Als DGA moet u al op flink wat zaken letten als het gaat om de verloning van het eigen salaris. Zijn er minder inkomsten? Dan kan men tijdelijk kiezen zichzelf in deze periode geen loon te betalen. Maar er moet dan toch maandelijks een loonaangifte ingediend wordt bij de Belastingdienst. En wat zijn de gevolgen van de Werkkostenregeling die in 2015 in werking treedt? Dan kan nog maximaal 1,2 procent van het fiscale loon besteed worden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Moet u wel even weten. Of hoe zit het bijvoorbeeld als de tweede auto ter beschikking gesteld wordt aan de partner en deze alleen voor privé doeleinden gebruikt wordt. In dat geval kan de Belastingdienst bepalen dat de totale autokosten tot het loon gerekend moeten worden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.