Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB niet meer bang voor de cloud

26 augustus 2014 - Beslissers in het MKB lopen tegen flink wat obstakels aan als het gaat om efficiënt samenwerken, zo blijkt uit onderzoek van Infopact.

Gerard Bergsma, commercieel directeur van Infopact, legt in vier artikelen uit hoe ondernemers, door het gebruik van technologie, juist op het gebied van samenwerking tijd en kosten kunnen besparen. Vandaag het laatste deel.

Wikken en wegen
Hoewel de meeste ondernemers de belangrijkste ins en outs van werken in de cloud inmiddels kennen, blijven de voor- en nadelen vaak nog een onderwerp van discussie. Voordelen als kostenbesparingen, flexibiliteit en 24/7 bereikbaarheid moeten het opnemen tegen zorgen rondom veiligheid en privacy. Gerard Bergsma licht toe: "Wanneer ik ondernemers spreek, dan is de belangrijkste vraag of de baten wel opwegen tegen de kosten. Het is vaak een flinke omslag voor een bedrijf om (deels) in de cloud te werken en ondernemers vragen zich af of de resultaten uiteindelijk wel de moeite waard zijn. Waarom niet gewoon alles bij het oude laten?"

Cloud stijgt op
Recent onderzoek van de MKB Cloud Barometer laat zien dat het zeker de moeite waard is om als bedrijf serieus te kijken naar de mogelijkheden van de cloud. Ruim 36 procent van de ondernemers die gebruikmaakt van de cloud zag de omzet vorig jaar toenemen. Daarnaast verwacht bijna de helft van de ondernemers met een cloud-oplossing dit jaar groei te realiseren. Bergsma vult aan: "Deze resultaten laten zien dat het MKB de cloud steeds meer omarmt en daar nu ook de vruchten van aan het plukken is. Deze ontwikkeling zal de komende tijd verder doorzetten, waarbij ondernemers – afhankelijk van hun behoefte – steeds vaker bewust zullen kiezen voor de cloud."

Wel de lusten niet de lasten
Organisaties in het MKB maken steeds vaker gebruik van online samenwerking. Bergsma: "Samenwerkingstools waren voorheen vooral on premise beschikbaar en daarom niet te betalen voor het MKB. Tegenwoordig worden deze tools steeds vaker aangeboden als clouddienst voor een vaste prijs per gebruiker. Hierdoor zijn de mogelijkheden enorm gegroeid. Met oplossingen als deze realiseren ondernemers een directe verhoging van hun productiviteit. Ook kunnen zij op nieuwe manieren informatie delen en samenwerken. Anyplace, anywhere, anytime. Met deze flexibiliteit bieden zij uiteindelijk meer waarde aan de klant. Dus ondernemers: bekijk de mogelijkheden in de markt eens, het kan leiden tot groei."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.