Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Winstbox van tafel

7 juli 2014 - FNV Zelfstandigen is blij met het besluit dat het kabinet afziet van verdere uitwerking en invoering van de winstbox.  Invoering van de winstbox zou voor veel zzp’ers een achteruitgang in besteedbaar inkomen betekenen.

Bovendien zou de belastingregelgeving  ingewikkelder worden. In een brief aan de Tweede Kamer concludeert Wiebes dat met de invoering van de winstbox een te onzekere weg zou worden betreden, met ongewisse voordelen en duidelijke nadelen. Wiebes schrijft verder:  "Voor een goede weging van de effecten van het fiscale beleid, mede in relatie tot de problematiek van schijnzelfstandigheid, is een integrale benadering essentieel, waarin ook onder andere arbeidsrechtelijke aspecten en sociale zekerheid worden meegenomen." Het Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) heeft deze integrale benadering. De uitkomsten van het IBO zijn van belang voor toekomstig beleid over zelfstandigenaftrek en urencriterium. FNV Zelfstandigen is betrokken bij het IBO en zal de gelegenheid krijgen en nemen om de stem van de zzp’ers te laten horen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.