Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Omzet freelancer in Eindhoven blijft achter op de rest van Nederland

10 juni 2014 - De omzet van freelancers en flexwerkers in Eindhoven blijft enorm achter op collega’s in de rest van Nederland. In het eerste kwartaal van 2014 daalde de gemiddelde omzet in Eindhoven met acht procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De gemiddelde omzet van alle freelancers en flexwerkers in Nederland steeg juist met 7,6  procent. Dat blijkt uit cijfers van Tentoo. Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo, wijt de omzetdaling aan het toenemende aantal jonge, creatieve freelancers: "Eindhoven geldt als broedplaats voor jonge creatievelingen. We zien dat het aantal freelancers en flexwerkers tussen de vijftien en 24 jaar oud in Eindhoven meer dan verdubbeld is. Het aantal freelancers en flexwerkers van 25 jaar en ouder is nagenoeg gelijk gebleven. Omdat de jongere freelancers relatief minder verdienen dan de meer ervaren freelancers, daalt de gemiddelde omzet."

Onverwachte daling
In 2013 draaiden de freelancers en flexwerkers uit Eindhoven behoorlijk goed, met een omzetstijging van 24 procent ten opzichte van 2012. De gemiddelde landelijke stijging lag toen op zes procent. "Het lag in de lijn der verwachting dat de omzet van freelancers uit Eindhoven in 2014 zou blijven stijgen," zegt Den Ronden. "Maar door het groot aantal starters bleef de omzetstijging uit. De freelancers en flexwerkers van 25 jaar en ouder lieten wel een omzetstijging zien, namelijk van 18,7 procent."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.