Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Niet informeren over einde contract kost werkgever geld

14 mei 2014 - Per 1 juli 2014 is de werkgever verplicht haar werknemer uiterlijk een maand voordat een contract voor bepaalde tijd afloopt schriftelijk mede te delen of, en zo ja, onder welke voorwaarden zij het contract wil voortzetten.

Als de werkgever dit niet of te laat doet, dan moet zij de werknemer een vergoeding betalen. Voor werkgevers is het vanaf 1 juli 2014 dus van belang voor alle contracten voor bepaalde tijd de aanzegtermijn goed in de gaten te houden.

Werk en Zekerheid
De verplichte aanzegtermijn is een onderdeel van het wetsvoorstel Werk en Zekerheid en geldt voor contracten van bepaalde tijd die zes maanden of langer duren. Als de werkgever niet of te laat aanzegt, dan moet zij de werknemer een vergoeding betalen gelijk aan het loon over de termijnoverschrijding.

Nieuwe ketenregeling
In het wetsvoorstel Werk en Zekerheid wordt ook een nieuwe ketenregeling voorgesteld. Arbeidsovereenkomsten die elkaar binnen zes maanden opvolgen (in plaats van de huidige drie maanden) worden opgeteld en bij de vierde arbeidsovereenkomst of binnen twee jaar (in plaats van de huidige drie jaar) zal een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaan. Wanneer werkgevers niet op de hoogte zijn van de nieuwe ketenregeling kan dit in de praktijk tot grote problemen leiden doordat werkgevers dan onbedoeld een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kunnen aangaan. De beoogde ingangsdatum voor de nieuwe ketenregeling is 1 juli 2015.

Blijf geïnformeerd
Uit deze nieuwe maatregelen blijkt het belang voor werkgevers om goed op de hoogte te zijn van het huidige en toekomstige arbeidsrecht. Dat geldt niet alleen ten aanzien van het wetsvoorstel, maar ook voor de meer algemene arbeidsrechtpraktijk. Om werkgevers te ondersteunen organiseert BW7 op 22 mei a.s. een webinar dat kosteloos kan worden bijgewoond en waarin u wordt geïnformeerd over een aantal basisbeginselen in het arbeidsrecht en kennis wordt opgefrist. Dan ook worden zij rondgeleid in de online kennisbank met veel handige tips en voorbeelden. Aanmelden is nodig en kan via www.bw7.nl.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.