Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Grafische sector neemt minder personeel aan

2 mei 2014 - Grafische bedrijven zijn huiverig voor het aannemen van nieuw personeel. Ondernemers in de grafische sector maken zich voornamelijk zorgen over de risico’s met betrekking tot personeel.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de visie van ondernemers in de grafische sector, uitgevoerd in opdracht van PRO Payroll.

Onzekere markt
Aan 482 MKB-ondernemers werden enkele meerkeuzevragen voorgelegd. Ruim 47 procent van alle ondervraagde werkgevers neemt minder snel personeel aan omdat de stabiliteit van de markt onzeker is, waardoor de arbeidsbehoefte binnen de onderneming te sterk fluctueert. De twee meest genoemde risico’s zijn het onvoldoende flexibel in kunnen zetten van personeel (50 procent) en het verplicht door moeten betalen tijdens ziekte van de werknemer  (39 procent).

Risico afdekken
Grafische bedrijven die bovengenoemde zorgen uiten, proberen de risico’s ten aanzien van personeel op verschillende manieren in te dekken. Zo maakt achttien procent van de bedrijven in de grafische sector gebruik van een uitzendconstructie voor nieuw en flexibel personeel. Hiervan brengt tien procent zijn personeel onder bij een payrollbedrijf en maakt acht procent gebruik van een uitzendbureau.
Bij het gebruik van een dergelijke constructie, worden alle werkgeversrisico’s gedragen door de juridische werkgever: het payrollbedrijf of het uitzendbureau. Zo is de begeleiding en doorbetaling bij langdurige ziekte de verantwoordelijkheid van de juridische werkgever. Verder kunnen door deze constructie flexibele contracten aan werknemers worden aangeboden, waarbij de contracturen bijvoorbeeld voortdurend kunnen worden aangepast aan de arbeidsbehoefte van de onderneming.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.