Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Asscher: lagere loonkosten voor ondernemers

10 april 2014 - De loonkosten van werknemers uit lagere loonschalen moeten op termijn omlaag, waardoor het goedkoper wordt voor ondernemers om personeel in te huren.

Dat zei minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) dinsdag bij de opening van de Week van de Ondernemer, zo meldt Nieuws.nl.

Goedkoper personeel inhuren
Door de loonkosten te verlagen kan bijvoorbeeld een kleine ondernemer goedkoper een klusjesman aannemen terwijl die niet minder betaald krijgt, zei de minister. Asscher wil zijn voorstel realiteit maken bij een toekomstige herziening van het belastingstelsel.

Betrokken werknemers
De minister brak in de Jaarbeurs verder een lans voor de werknemer: omzet en winst van een onderneming hangen voor een belangrijk deel af van de betrokkenheid van de medewerkers. Het loont daarom om in de werknemers te investeren. Die zijn vaak flexibeler dan hun werkgever denkt: uit onderzoek blijkt dat zij veel vaker bereid zijn om zich bij te scholen, te verhuizen of een andere functie te vervullen dan hun baas denkt.

Mkb-panel
Asscher kondigde tenslotte aan dat hij vaker met kleine ondernemers van gedachten wil wisselen om te horen waar zij zoal tegen aanlopen. Hij roept daarom een 'mkb-panel' in het leven waarin hij een aantal keer per jaar een groep werkgevers uit verschillende bedrijfstakken uitnodigt om de problemen te bespreken waar zij tegenaan lopen.

Lastenverlichting
Voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen is blij met het voornemen van Asscher om de loonkosten aan te pakken. Dat zal een 'enorme impuls' voor de economie zijn. Hij waarschuwt er wel voor dat het niet mag leiden tot 'schuiven met belastingen', maar dat het per saldo moet gaan om een verlichting van de lasten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.