Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Samenwerking hot in MKB

11 april 2014 - Om de samenwerking te bevorderen gebruikt 72 procent van de ondernemers in het MKB samenwerkingstools. Dat blijkt uit onderzoek van Infopact onder 500 beslissers in de zakelijke dienstverlening van het MKB.

Het online delen van documenten en chatprogramma’s zijn het meest populair. Meer dan de helft van de bedrijven gebruikt deze tools. Videoconferencing wordt ingezet door een kwart van de bedrijven. Bedrijven van 100 tot 200 medewerkers blijken de samenwerkingstools het meest te omarmen. De 28 procent die deze tools niet inzet, bestaat vooral uit bedrijven tot 50 medewerkers (94 procent). 

Tijdswinst
Dat ook de kleinere bedrijven kunnen profiteren van tijdswinst door de inzet van samenwerkingstools wordt onderstreept in dit onderzoek. Bijna de helft van de bedrijven die deze tools inzetten, bespaart gemiddeld een half uur per dag. Een kwart geeft aan tot een uur per dag te besparen. Acht procent bespaart zelfs meer dan een uur.
Erik Eising, algemeen directeur bij Infopact: "De resultaten laten zien dat online communicatiemiddelen in populariteit toenemen bij bedrijven in het MKB. Al zijn er voor de kleinere bedrijven nog wel wat hordes te nemen. Zij denken soms onterecht dat geïntegreerde online samenwerkingstools voor hun niet realistisch zijn, vaak vanuit kostenoogpunt. En dat is jammer. Groei, het thema van de Week van de Ondernemer, is alleen te realiseren als je medewerkers effectief en onbezorgd kan laten samenwerken. De P van personeel is immers een belangrijke factor in de groei en het succes van een zakelijke dienstverlener, van welke grootte dan ook. Een samenwerkingstool kan hier zeker aan bijdragen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.