Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

OnderhoudNL: inhuren illegale schilders levert particulieren boete op

20 februari 2014 - Recentelijk kreeg een particulier een boete van 12.000 euro voor het in de arm nemen van twee illegale schilders. Hét bewijs dat een opdrachtgever er beter aan doet om voor bonafide vakkrachten te kiezen.

Voor een particulier in Schoorl is 'goedkoop' op duurkoop uitgelopen. Men ging in zee met twee 'schilders' uit de Oekraïne. Volgens de Nederlandse wetgeving is het echter niet toegestaan om mensen werk te laten uitvoeren die illegaal zijn in Nederland. Het inzetten van illegale arbeidskrachten gaat immers ten koste van legale arbeidskrachten, die daardoor moeilijker aan werk komen. Bovendien worden illegale arbeidskrachten vaak onderbetaald en worden sociale premies en belasting ontdoken. Dit leidt tot oneerlijke concurrentie met bonafide werkgevers. De schilders in deze zaak mogen hier niet werken en de opdrachtverstrekking voor schilderwerk aan het huis werd daarom door de Arbeidsinspectie gezien als een economisch delict. Per ingehuurde Oekraïners kreeg de particulier direct een boete van 6.000 euro. Dat kan zonder tussenkomst van het Openbaar ministerie.

Niet-bonafide bedrijven
Naar aanleiding van dit bericht in SchildersVak.nl en het Noord Hollands Dagblad geeft OnderhoudNL haar leden het advies mee om opdrachtgevers te wijzen op de boete die ze krijgen als er niet met bonafide bedrijven wordt gewerkt. Bovendien is men verplicht om de identiteit van werknemers te controleren. De Arbeidsinspectie (Ai) heeft in 2014 voor de controle 35 extra inspecteurs vrijgemaakt. Het lik-op-stuk boetebeleid van de Ai blijkt een effectieve manier om de naleving van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) door werkgevers te bevorderen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.