Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bijna een derde meer online shoppers tijdens Cyber Monday

27 november 2013 - Online retailers in Nederland beleefden maandag topdrukte door Cyber Monday. Ze zagen hun bezoekersaantallen met 30,18 procent stijgen ten opzichte van de dagen ervoor. Cosmetica webwinkels zagen hun bezoekersaantallen zelfs met 179,18 procent toenemen.

Tevens werden de online winkelstraten gisteren drukker bezocht dan voorgaande jaren. In 2012 zorgde Cyber Monday voor een toename van 21,5 procent in bezoekersaantallen. Dit blijkt uit data van ActiePagina.nl. Het succes van Cyber Monday 2013 komt overeen met de algehele groei van online aankopen in aanloop naar de feestdagen. Uit onderzoek blijkt dat de totale groei van online aankopen in 2013 met 10,2 procent is gestegen. Dit jaar besteden we 1,08 miljard euro online, in 2012 was dit 0,98 miljard euro. Vergeleken met offline aankopen is dit een fikse stijging, want deze kende het afgelopen jaar slechts een groei van 0,1 procent.

Sinterklaas
ActiePagina.nl zag naast cosmetica webwinkels ook het bezoekersaantal van online speelgoedwinkels toenemen, met 84,5 procent. Op de derde plaats staat de categorie consumentenelektronica met een toename van 54,8 procent. De categorie kleding en schoenen was het minst populair met een toename van 39,2 procent. Maurice Buijs, oprichter van ActiePagina.nl: "Nederlanders hebben naast Kerst ook Sinterklaas dat gevierd wordt met kadootjes. We zien dat de inkopen voor de feestdagen nu echt begonnen zijn."

Latere piek
Door de viering van Sinterklaas viel Cyber Monday in Nederland al op 25 november. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Canada verwachten hun piek moment voor online shoppen pas op twee december.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.