Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vakdiploma in ere hersteld

5 november 2013 - Afgelopen donderdag ontving slijter Nettie Hagenaars (24) van slijterij wijnhandel Alex Storms uit Heythuysen het eerste vernieuwde Slijtersvakdiploma uit handen van Ron Andes, voorzitter van de Koninklijke SlijtersUnie.

De branchevereniging hecht veel waarde aan het vakdiploma, dat sinds 1996 niet meer verplicht is voor de ondernemer. Vakmanschap is de beste manier om u te onderscheiden als zelfstandige slijter. Bovendien kan vakbekwaamheid het verantwoord gebruik van dranken stimuleren. Daarom roept de branche de overheid op het vakdiploma weer verplicht te stellen.

Slijtersvakdiploma
De Koninklijke SlijtersUnie heeft zich tot taak gesteld het Slijtersvakdiploma nieuw leven in te blazen en van overheidswege te laten verplichten. Met de aangekondigde afschaffing van de Productschappen moeten brancheverenigingen de stimuleringsrol van opleidingen gaan overnemen. "Het is van groot belang dat de zelfstandige slijter zich op vakbekwaamheid onderscheidt van de oprukkende borrelshops. Verantwoorde verkoop van alcohol is een serieuze zaak," aldus de voorzitter. De kersvers gediplomeerde Hagenaars is het eens met deze stelling; 'Weten doet waarderen' is haar motto.
Om in aanmerking te komen voor het Slijtersvakdiploma moet de kandidaat beschikken over het certificaat Sociale Hygiène, wijnkennis op niveau SWEN 2, kennis van gedistilleerd op niveau 1 en bierkennis op niveau STIBON 1. Vanaf heden wordt het Slijtersvakdiploma gecontroleerd, geregistreerd en uitgegeven door de Koninklijke SlijtersUnie. Hiervoor heeft zij regelmatig overleg met de opleiders van verschillende disciplines.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.