Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meer mogelijkheden voor Midden- en Kleinbedrijf (MKB) bij provinciale aanbestedingen

30 augustus 2013 - Gedeputeerde staten van Noord-Holland hebben nieuwe regels voor aanbestedingen door de provincie vastgesteld. Hierdoor krijgt het  Midden- en Kleinbedrijf (MKB) meer mogelijkheden om in aanmerking te komen voor opdrachten.

Het college geeft hiermee uitvoering aan het coalitieakkoord 2011- 2015 ‘Verantwoord en duidelijk gericht op de toekomst’, waarin wordt gezegd dat het MKB meer kansen moeten krijgen bij provinciale aanbestedingen.
De provinciale aanbestedingsregels zijn ook aangepast naar aanleiding van de nieuwe Aanbestedingswet die per 1 april van dit jaar in werking is getreden.

Provinciale drempel
De provinciale drempel voor meervoudig onderhandse aanbesteding (offertes bij meerdere aanbieders opvragen) voor werken wordt verschoven van  200.000 naar 1.500.000 euro. Hierdoor worden de mogelijkheden voor MKB-bedrijven om in te schrijven op aanbestedingen vergroot. De nieuwe aanbestedingsregels van de provincie treden in het najaar in werking.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.