Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB verontwaardigd over luchtige aanbestedingshouding Kamer

17 oktober 2011 - MKB-ondernemers zijn verontwaardigd over het plotse uitstel van de plenaire behandeling van de aanbestedingswet in de Tweede Kamer. MKB-Nederland vindt het politiek gedraai rondom de behandeling van de aanbestedingswet onbegrijpelijk en niet acceptabel.

'Niet voor de eerste keer wordt er wel sympatiek over mkb gesproken maar niet gehandeld in het belang van de ruggegraaat van onze economie.' 

Bittere noodzaak
De overheid koopt voor 60 miljard euro in, maar dat gebeurt op een manier die eerder last oplevert voor ondernemers dan een kans. De bittere noodzaak van een goede wettelijke regeling met eerlijke kansen voor kleinere bedrijven is hoog. Het wetsvoorstel dat hier verandering in moet brengen ligt al sinds maart van dit jaar in de parlementaire wachtkamer. Het plotse uitstel van gisteren geeft ondernemers weinig vertrouwen. 

Onzinnige eisen
Ondernemers worstelen al jaren met de huidige aanbestedingspraktijk, die veel kosten en administratieve lasten oplevert, terwijl hen de toegang tot deze opdrachten keer op keer wordt ontzegd. Onzinnige eisen- en criteria aan deze ondernemers en het alsmaar bundelen van opdrachten tot mega-orders zijn hier aan debet. De overheid heeft zijn mond vol van ondernemerschap, maar waar zij bij de eigen inkoop echt invloed heeft lijkt dat opeens niet meer belangrijk te zijn. 

Urgentie
Het voorstel voor de aanbestedingswet voorziet in een uniform wettelijk kader dat deze inkooppraktijken kan keren. Meerdere Kamerleden hebben aangegeven hierin verder door te pakken ten behoeve van een betere toegang voor het mkb. MKB-Nederland roept de Kamer op deze urgentie ook bij het bepalen van de Kameragenda waar te maken.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.