Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Reactie CNV Voorzitter CPB/CBS-cijfers: 'Samenwerken en nu doorpakken'

15 augustus 2013 - "Als de zojuist gepubliceerde CPB en CBS cijfers iets aantonen is dat de lange weg die we nog moeten gaan om Nederland uit de crisis te halen. Daarom roep ik alle partijen op, ook de oppositiepartijen in de Tweede Kamer, werkgevers- en werknemersorganisaties, om intensief samen te werken en nu door te pakken met de uitwerking van het sociaal akkoord. Er staat veel op het spel."

Dat zegt CNV Voorzitter Jaap Smit. "De krimp vlakt iets af, maar de werkloosheid stijgt door, zo blijkt uit de terugblik van het CBS. Het CPB - dat vooruitblikt - stelt dat de verwachtingen voor de overheidsfinanciën zelfs nog iets verslechteren ten opzichte van afgelopen juni, het blijft allemaal zorgwekkend."

Extra bezuinigingen
Het kabinet had eerder dit jaar al besloten netto zes miljard euro te willen bezuinigingen. "Ik blijf herhalen dat je moet oppassen met extra bezuinigingen, het op gang brengen en houden van onze economie door meer werk en meer koopkracht is essentieel voor structureel herstel," aldus Smit. "Nu het kabinet toch voor ingrijpen heeft gekozen, herhaal ik; laat het sociaal akkoord met rust en zet onze agenten, ambtenaren en onderwijzers niet nog een jaar op de nullijn. Dat helpt de economie niet."

Sociaal akkoord
In het sociaal akkoord hebben werkgevers, werknemers en het kabinet afspraken gemaakt over het hervormen van de WW en het ombouwen van een ontslagvergoeding naar een transitiebudget. "Deze hervormingen dragen bij tot een nieuwe solide basis onder onze sociaal economisch stelsel. Een basis die hopelijk jaren meegaat," stelt Smit. "Partijen die suggereren dat je die hervormingen al per 1 januari kunt invoeren, spelen met vuur, dat jaagt mensen angst aan."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.