Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Financiering hot topic voor ondernemer

5 augustus 2013 - Financiering is het thema dat op dit moment het meest leeft onder ondernemers. Dat blijkt uit de maandelijkse MKB Barometer van MKB Servicedesk. Niet alleen het vinden van krediet via de bank is een hot topic; ondernemers maken ook steeds vaker werk van alternatieve financiering.

Met de MKB Barometer bepaalt MKB Servicedesk de trends en actuele thema’s voor ondernemers, aan de hand van de downloads en scanresultaten van ondernemersportaal MijnMKB, telefonische vragen van ondernemers en de ondernemerstopics op social media. Deze maand is het het thema ‘financiering’ trending, zo blijkt uit de MKB Barometer.

Ondernemersvragen
Het overgrote deel van de telefonische vragen dat in juli binnenkwam bij MKB Servicedesk ging over de zorgplicht van banken, kredietmogelijkheden voor starters en alternatieve financieringsvormen. Ondernemers worstelen met vragen als
• Maak ik aanspraak op een starterssubsidie?
• Wat doe ik als mijn krediet bij de bank wordt verlaagd?
• Kom ik in aanmerking voor microfinanciering?’ 

Download top vijf
Ook uit de download top vijf in MijnMKB blijkt dat producten rondom financiering populair zijn. Op een staat het whitepaper ‘Hoe maak ik een ondernemingsplan?’, op twee het e-book ‘Eerste hulp bij financiering’ en op vijf het whitepaper ‘Waar let de bank op?’. Andere producten in de top vijf zijn het e-book ‘Eerste hulp bij Online ondernemen’ en het whitepaper ‘Hoe start ik een webshop?’.

Startersscan populair
Verder kunnen we concluderen dat de zomer dé periode is waarin mensen zich oriënteren op het ondernemerschap. MijnMKB-bezoekers testen massaal hun starterskwaliteiten met The Next Entrepreneur Scan. Deze scan was verreweg het populairst in de maand juli. Andere populaire scans in diezelfde maand: de Online Ondernemen Scan, de Efficiënter Werken Scan, de Mobiel Werken Scan en de Sturen op Cijfers Scan.

Acquisitiefraude
Iets anders dat speelt in deze vakantiemaand, is acquisitiefraude. Via social media waarschuwen ondernemers elkaar voor spookfacturen. Verder blijven er zorgen over de agressieve verkoopmethode van MKB Veiling. Dit bedrijf probeert ondernemers te verleiden tot deelname aan een collectieve inkoop van stroom en gas. ‘MKB Veiling’ stond deze maand op nummer drie van de door ondernemers meest gebruikte zoekwoorden en het artikel over de manier van acquisitievoeren van dit bedrijf, behoort tot de meestgelezen artikelen op www.mkbservicedesk.nl van de maand juli. De top vijf van meest gezochte onderwerpen door ondernemers bestaat uit: ‘fietsplan’, ‘solvabiliteit’, ‘mkb veiling’, ‘0 uren contract’ en ‘ERP systeem’.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.