Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers blij met doorbraak energieakkoord

13 juli 2013 - De ondernemingsorganisaties zijn verheugd dat op hoofdlijnen overeenstemming is bereikt over het energieakkoord voor duurzame groei. VNO-NCW en MKB-Nederland zien het akkoord als een grote impuls voor de noodzakelijke verduurzaming van de Nederlandse economie.

Juist nu de economie in een moeilijke periode zit, is het belangrijk om in verduurzaming te investeren. Het is een doorbraak dat bedrijfsleven, milieuorganisatie, vakbonden met het kabinet tot dit hoofdlijnenakkoord zijn gekomen.

Investeringen in hernieuwbare energie
Investeringen in hernieuwbare energie, onder meer via de bouw van windmolens op zee en land en duurzame energietechnologieën, geven ondernemingen de gelegenheid tot het ontwikkelen van innovatieve producten en draagt bij aan het schoner maken van de energievoorziening. Dat laatste wordt ook bereikt door het sluiten van verouderde kolencentrales.

Bouw- en installatiesector
De bouw- en installatiesector is zeer gediend met de grootscheepse plannen om energiebesparing in huizen en kantoren te realiseren, onder meer via een revolverend fonds. Dit moet een steun in de rug zijn voor deze sectoren en voor de werkgelegenheid.

Clean Tech Ranking
Verder is er nu overeenstemming over de wijze waarop het Europese systeem van emissiehandel structureel versterkt moet worden. Ook legt het akkoord de ambitie vast dat Nederland in 2020 in de top tien van de Clean Tech Ranking staat, daarbij aansluitend bij het topsectorenbeleid.

Verantwoorde balans
De ondernemingsorganisaties zijn van oordeel dat dit akkoord een verantwoorde balans bevat tussen ambities voor verduurzaming en de kosten daarvan voor bedrijven en burgers.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Henk Daalder Duurzam...

15-07-2013 10:59  |  

Bedrijven die aan dit akkoord meewerken, erger nog, er aan verdienen, zullen hun klanten verliezen.
In dit zgn akkoord heeft een kleine lobby elite, een extra geldstroom van burgers naar bedrijven georganiseerd.
Nie top een eerlijek manier van de markt, ''waar voor je geld'', maar als een fossiele bezetter, een extra belasting.

Bedrijven die aan dit akkoord meedoen, beroven burges van ca 500 EUR per jaar.
Dit akkoord maar duurzame energi e juist duur.
Terwijl burgers zelf goedkope energi ekunnen opwekken, met eeneigen stukje windpark. Dan kost hun stroom maar 2 tot 5 cent. ipv de nu 22 cent voor commerciele stroom van de fossiele bezetter.

Het voordeel van die zelf opgewekte goedkope duurzame stroom, zou naar de lokale economie gaan. Uitgegeven op de echte markt.
Maar zo'n eerlijke marktwerkign, dat wilden de luie vuile bedrijven achter de fossiele bezetter niet, zij stelen liever geld van burgers in een duurzame wereld.

Als de details achter dit akkoord echt geimplementeerd worden, blijft de achterstand in duurzaam bestaan, omdat het geld voor duurzaam alleen naar vuile profiteurs gaat.
Uiteindelijk leidt dat er toe dat die vuile bedrijven toch uit Nederladn verdreven worden, naar gebieden waar vervuilen nog duurder is.

Laat burgers hun duurzame energie zelf goedkoop opwekken.
Met het stukje windpark als duurzaam massaprodukt.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.