Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Studentondernemers strijden in halve finale Jong Ondernemen

13 mei 2013 - Bijna 200 jonge entrepreneurs uit het hele land strijden woensdag 15 mei in de halve finale van Jong Ondernemen om een plek in de Nationale Finale. Wie wordt het beste studentenbedrijf van Nederland? Gastheer is ABN AMRO, de halve finale vindt plaats in het hoofdkantoor in Amsterdam.

Ondernemen leer je niet uit een boekje. Dat leer je door het te doen! Dat vindt Jong Ondernemen. Een van de onderdelen van de ondernemerschap programma’s die de stichting aanbiedt is een competitie. Twintig geselecteerde mbo- en hbo-studentenbedrijven presenteren en verdedigen tijdens deze competitie hun ondernemingsplan, jaarverslag en de gang van zaken binnen het bedrijf aan een jury. De beste tien bedrijven komen vervolgens in de nationale finale. Daar strijden ze tegen elkaar om de titel Studentenbedrijf van het Jaar. 

Duurzaamheid en multifunctionaliteit staat voorop

De 15e mei zullen twintig bedrijven zich presenteren. Onder de tien HBO-deelnemers zijn dit jaar onder meer een LED-schrijfbord, een innovatieve canvas tas, een tablethouder gemaakt van oude bureaulampen, hulpstuk om je dekbedhoes makkelijk te verwisselen, een duurzaam aanmaakproduct voor de openhaard/vuurkorf, een webcam-beveiliging en een usb-aansluiting voor op de fiets. Klik voor het totaaloverzicht van HBO- bedrijven.
De MBO-ondernemers brachten onder meer een multifunctionele verfbeker, een eigentijds bloemenvaasje, slimme veters, een multifunctionele laptoptas, een dienblad met LED-teksten, een portable externe accu voor je mobiel, modulaire bloembakken en een anti-muggenlamp. Klik voor het totaaloverzicht van MBO-bedrijven. 

Jury

De studentondernemers worden woensdag beoordeeld door een vakjury. Deze reikt eind van de dag prijzen uit voor de beste mbo- en het beste hbo-studentenbedrijven. Criteria zijn het ondernemingsplan, halfjaarverslag, de bedrijfspresentatie en de uitwerking van een case. Wie zijn de beste ondernemers? De winnaars van woensdag gaan door naar de Nationale Finale op 10 juni in het DeLaMar theater in Amsterdam. 

Learning by doing

Jong Ondernemen biedt via speciale onderwijsprogramma’s scholieren van basis- tot wetenschappelijk onderwijs de kans om al doende het ondernemerschap te ontdekken. En dat is hard nodig, want jongeren overwegen al te weinig het entrepreneurship als serieuze carrièremogelijkheid. Op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau runnen de studenten van Jong Ondernemen een jaar lang hun eigen bedrijf. En leren dus al doende wat het hebben van een eigen zaak inhoudt. Onder begeleiding van een docent en een ondernemer schrijven de jonge ondernemers een bedrijfsplan, denken ze na over financieringsmogelijkheden en brengen ze hun eigen, vaak innovatieve product of dienst op de markt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.