Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

VMBO-ers strijden om titel Beste ondernemer van het Jaar

3 april 2013 - Acht VMBO-leerlingbedrijven uit het hele land strijden op donderdag 4 april tijdens de VMBO-finale om de titel beste onderneming van het jaar. Zij doen dat in het kader van de learning company, een programma van stichting Jong Ondernemen.

De finale vindt plaats in het Maitland theater in Driebergen. Een jury beoordeelt hun ondernemingsplan en pitch.

Voorselectie
In de voorselectie zijn de geselecteerde companies beoordeeld op basis van hun ondernemingsplan, de aandeelhoudersvergadering en de verkoopactiviteiten. Op 4 april zal de jury wederom het ondernemingsplan onder de loep nemen maar ook de stand presentatie, het vraaggesprek met de jury en hun pitch tellen mee bij de beoordeling. De winnaar van de dag mag zich ‘Learning company van het Jaar’ noemen en gaat naar huis met een beker en een geldbedrag.

Handel in relatiegeschenken
De deelnemers, VMBO-leerlingen in de leeftijd van veertien tot zestien jaar, kiezen tijdens het programma van Jong Ondernemen een product uit en zetten dit op inventieve wijze in de markt. Arko Veefkind, directeur van Jong Ondernemen is enthousiast over de VMBO-deelnemers van dit jaar: "Dit schooljaar hebben zo’n 120 learning companies van 33 scholen door heel Nederland meegedaan aan het programma learning company. Het is geweldig om te zien hoe creatief ze vaak met allerhande ondernemersperikelen omgaan. VMBO-ers barsten van het ondernemerschap." De acht beste ondernemingen presenteren op 4 april onder meer een zitzak voor uw telefoon, een eierkoker voor in de magnetron, een USB SD kaartlezer, een sok voor het mobieltje en een pindakaashuisje met daarin een pindakaaspot.

Learning by doing
Het learning company-programma is in 2006 door Jong Ondernemen in het leven geroepen om VMBO-leerlingen op een speelse en leerzame manier in contact te brengen met ondernemerschap. Sinds de start hebben al duizenden leerlingen deelgenomen aan het programma. Naast het VMBO-project biedt Jong Ondernemen ondernemerschapsprogragramma’s aan op de basisschool, havo/vwo, MBO, HBO en WO, allen gebaseerd op het learning by doing principe.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.