Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Brisk Index flink onderuit

19 april 2013 - De Brisk Index – de index van ‘ondernemende beursfondsen’- leverde in de afgelopen week maar liefst 23 punten in, een verlies van tien procent. De AEX Index won in die zelfde periode juist ruim twee procent, ofwel zo'n acht punten.

Fondsen die zowel in de Brisk Index als de AEX Index zijn opgenomen, deden het slecht. Vooral de staalgerelateerde fondsen Aperam en ArcelorMittal hebben het erg moeilijk.
De AEX kent echter ook veel multinationals die buiten het kwakkelende Europa omzet generen, terwijl in de Brisk Index juist kleinere fondsen zitten, die primair in Europa actief zijn en moeite hebben hun resultaten op peil te houden.

Over de Brisk Index
De Brisk Index is een stemmingsmeter van de Nederlandse effectenbeurs. Het geeft een weerslag van de beurskoersen van 'ondernemende beursfondsen'. Dat zijn fondsen waar de ondernemer, ondanks de beursnotering, een flinke vinger in de pap heeft, bijvoorbeeld door een groot aandelenbelang of een bestuurs- of commissarisfunctie.
De Brisk Index beoogt inzicht te geven in het verschil tussen ondernemende beursfondsen en fondsen waar het bestuur gevormd wordt door niet-eigenaren. Klik hier om de actuele stand van de Brisk Index te bekijken.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.